TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Cult-RInG projekta partneri tiekas Zviedrijā

No 17. līdz 19. aprīlim Zviedrijas Vastra reģionā tika aizvadīts otrais starptautiskais projekta Cult-RInG tematiskais darba seminārs, lai pārrunātu labās prakses piemērus Kultūras Maršrutu izveidošanā.

Seminārs tika organizēts Nosundā, caur kurieni ved pārgājienu maršruts „Svētā Olafa ceļš”. Darba cēlienu uzsākot, klātesošie dalījās labajā pieredzē no iepriekšējiem pārrobežu projektiem kā CERTESS un CHARTS (arī Vidzemes Tūrisma asociācija šajā projektā bija viens no partneriem).

Projekta partneri un semināra dalībnieki apmainījās ar pieredzi savos reģionos un dalījās zināšanās, kas saistītas ar kultūras maršrutu izveidošanu un uzturēšanu. Galvenokārt uzsvars tika likts uz nosacījumiem, kas jāņem vērā, lai izveidotu ilgtspējīgu tūrisma piedāvājumu. Ņemot vērā, ka maršruti, lielākoties, ved caur nelielām pilsētām un lauku teritorijām, svarīgi ir veidot pozitīvu komunikāciju vietējām pašvaldībām un iedzīvotājiem.

Zviedrijas partneri iepazīstināja ar Skāneleden takām, kas ved Zviedrijas dienvidu reģionā. Maršruts ir sadalīts piecās dažās takās un ir vairāk nekā 1000km garš. Jau vairākus gadus organizācija strādā pie tā, lai atjaunotu trašu marķējumu, informatīvās zīmes, kā arī strādā pie informačijas, ko sniegt potenciālajiem apmeklētājiem.

Kā ļoti spilgts piemērs tika prezentēts Lazio reģions Itālijā, caur kuru ved Via Francigena. Maršruts ir pilgrimu ceļš, kas ved no Centrāl Eiropas Ziemeļiem uz Itālijas Dienvidiem. Cult-RinG partneri no 20. - 24. maijam dosies uz Itāliju apmācības braucienā, lai apskatītu infrastruktūru, marķēšanu un mācītos no labās prakses.

Pēc darba sesijas projekta partneriem bija iespēja apskatīt apkārtni un iepazīties ar Svētā Olafa ceļu, tā infrastuktūru un uzdot savus jautājumus maršruta koordinatoriem un iesaistītajām institūcijām.

Pieredzē dalījās projekta Cult-RInG partneri no Kipras, Grieķijas, Itālijas, Portugāles, Zviedrijas un, protams, Latvijas.

No Latvijas projekta pasākumā piedalījās Alise Plaude (Vidzemes Tūrisma asociācija, Cult- RInG projekta partneris no Latvijas) kopā ar: Aināru Šteinu no Līgatnes novada pašvaldības, Ellu Frīdvaldi – Andersoni no Amatas novada pašvaldības, Gitu Memmēnu no Saulkrastu novada pašvaldības, Elīnu Grūbu - Kazansku no Olaines novada pašvaldības, Ievu Tumanu no Salaspils novada pašvaldības.

Projekta vadošais partneris ir Centrālās Maķedonijas reģionālais attīstības fonds, centrālās Maķedonijas reģiona pārstāvniecība, tā kopējais budžets ir 1 325 249.00 EUR, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts norisinās no 01.01.2017 - 31.12.2020.


Cult-Ring project is made possible by the financial support from the European Union – the Interreg Europe programme and European Regional Development Fund (ERDF).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10426688sec.