TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Vairāk Saules» pārstāvis: Tiek grauta mūsu reputācija

Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» aizturējusi četras personas, kā arī veikusi kratīšanas uzņēmumā. Dēļ policijas rīcībām, restorāni trešdien bija slēgti un tika rīkota preses konference, kurā uzņemuma pārstāvji apgalvoja, ka neizprot veiktās darbības pret uzņēmumu.

Latvijas Restorānu Biedrības vadītājs Jānis Jenzis:

"Ļoti gribētos cerēt, ka policijai ir ļoti nopietni argumenti un fakti ar kuriem viņi drīz nāks klajā par šādu vajāšanas aktivitāšu pielietojuma pamatotību, graujot ne tikai vadošā nozares uzņēmuma reputāciju, bet arī biznesu.

Mūsu nozare ir viena no drosmīgākajām, kas ir paudusi vēlmi iziet no pelēkās zonas un strādāt godīgi, nomaksājot visus nodokļus. Es gribētu uzsvērt, ka jau iepriekš esam pauduši, ka mūsu biedrības biedri ir atvērti un gatavi sadarboties ikvienā aktivitātē, kas saistīta ar nozares pašsakārtošanos.

“Vairāk Saules” ir LRB biedrs un aktīvi piedalījies mūsu darba grupas norisēs, tādējādi paužot savu nostāju un iestājoties par godīgu konkurenci un uzņēmējdarbības vides sakārtošanu. Restorānu tīkls ir viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas Latvijā ieviesis jaunā parauga viedos kases aparātus, kas atbilst VID prasībām.

Vēlreiz gribu uzsvērt un lūgt visas kontrolējošās iestādes un valsts pārvaldes iestādes ar cieņu izturēties pret uzņēmējdarbību un uzņēmējiem, saprast to, ka nauda, kas katru mēnesi iekrīt viņu kontos, neaug kokos, bet ienāk tieši no uzņēmēju nomaksātajiem nodokļiem."

VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine:

“Latvijas Restorānu biedrība, kas izveidojusies salīdzinoši nesen, ir īsā laikā kļuvusi par aktīvu Valsts ieņēmumu dienesta sadarbības partneri. Lai gan ēdināšanas nozarē risināmo problēmjautājumu vēl ir daudz, situācija lēnām uzlabojas un lielā mērā tas ir tieši pateicoties pašas nozares izdarītajai izvēlei iet sadarbības un pašsakārtošanās ceļu. Restorānu nozares centienus apliecina arī nesen Latvijas Restorānu biedrības izveidotā darba grupa ar mērķi sakārtot nozari un mazināt tajā ēnu ekonomiku. Darba grupa, piedaloties arī Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvjiem, strādā pie priekšlikumiem sabiedriskās ēdināšanas nozares likumdošanas sakārtošanai, ņemot vērā sabiedriskās ēdināšanas nozares specifiku”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1757648sec.