TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Austrālijas Daugavas Vanagi Latvijas simtgadē Likteņdārzam dāvina piecus Latvijas karogus un mastus

Austrālijas Daugavas Vanagi Latvijas simtgadē Likteņdārzam ir sagādājuši īpašu dāvanu – piecus 12 metrus augstus karogu mastus ar Latvijas karogiem, kā arī to uzstādīšanai nepieciešamo darbu finansējumu par kopējo summu 4000 EUR. Karogu masti ir uzstādīti, un Latvijas valsts karogi šobrīd lepni plīvo Likteņdārza amfiteātrī, pašā Daugavas krastā.

Karogu dāvinājumā vienojās piecas darbojošās Austrālijas Daugavas Vanagu nodaļas - Adelaidas, Pērtas, Melburnas, Kanberas, Sidnejas un to atbalstīja arī šobrīd darbību beigušās Brisbenas, Džīlongas, Murbankas, Northamas, Ņūkāslas un Tasmanijas Daugavas Vanagu nodaļas. Katrs no karogiem ir veltīts savam Latvijas novadam - Kurzemei, Latgalei, Vidzemei un Zemgalei. Bet piektais karogs ir īpaši veltīts tiem, kas cietuši un atdevuši savu dzīvību par Latviju.

"Ieejot Likteņdārzā es uzreiz tālumā pamanīju Austrālijas Daugavas Vanagu dāvinātos karoga mastus. Karogi lepni plīvoja Latvijas vējā un ieejot amfiteātrī sajūta bija iespaidīga. Esam gandarīti un lepni par šo skaisto dāvanu Latvijas simtgadē, kas uz visiem laikiem godinās mūsu Latvijas karavīrus un brīvības cīnītājus," uzsvēra Daugavas Vanagu Sidnejas nodaļas priekšsēdētāja Ināra Sīkā.

Iecere par karogu Likteņdārza amfiteātrī radās jau pirms vairākiem gadiem un kā labāko risinājumu, atbilstoši Likteņdārza kompozīcijai arhitekti – SIA „Arhis Arhitekti” Andra Kronberga - vadībā izlēma veidot piecu karogu grupu. Pateicoties Austrālijas Daugavas Vanagiem tagad šī skaistā iecere ir realizējusies.

Visi sagatavošanas un karogu mastu nostiprināšanas darbi tika veikti pirms Līgo svētkiem un pirmo reizi karogi plīvoja 24. jūnijā, kad Likteņdārza amfiteātrī notika īpašs notikums Latvijas valsts simtgadē „Latvijas pašvaldību sporta veterānu – senioru 55.sporta spēļu fināla sacensības ar pasaules latviešu piedalīšanos” noslēguma pasākums.

Jaunie karogu masti ir noņemami, tāpēc uz Dziesmusvētku laiku tie pildīja ļoti īpašu uzdevumu – bija daļa no Latvijas karogu gredzena, kas ieskāva Mežaparka estrādi Dziesmusvētku noslēguma koncertā. Šobrīd visi pieci karogi ir atgriezušies Likteņdārzā.

Karogu projekts Likteņdārzā tika īstenots sadarbībā ar Latvijas laivu un karogu mastu fabriku Amberlat, kura vadītājs Aldis Kunšteins uzsver: “Nesen realizētais 100 karogu mastu uzstādīšanas projekts Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertam Mežaparka lielajā estrādē uzņēmumam bija liels izaicinājums. Uzsākot Likteņdārza būvniecību pirms daudziem gadiem SIA Amberlat dāvināja tur pirmo uzstādīto 12m karoga mastu. Arī šobrīd, kad Likteņdārza tālākai attīstībai tika plānoti 5 karogu masti, Amberlat iniciēja Likteņdārzā izvietot Dziesmu svētku karogu mastus, tādējādi garīgi savienojot Likteņdārzu ar Dziesmu svētkiem, kā latviešu nācijas vienotības simbolu. Esmu pārliecināts, ka šādos karogu mastos Latvijas karogi plīvos cēlāk!”

Likteņdārzs ir unikāla, par Latvijas tautas ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei. Līdzīgi kā Brīvības piemineklis, Likteņdārzs jau desmit gadus top Latvijas sirdī – Koknesē, uz salas Daugavā ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu. Te apvienojas izcila vides arhitektūra, ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas plūduma krāšņumu, veidojot draugu aleju, ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, daudzfunkcionālo sabiedrisko ēku, digitālo ekspozīciju “Liktens gāte”, Lielo kalnu un skatu terasi. Likteņdārzā tiek fiksēta tautas dzīvā atmiņa – katrs iestādītais koks, atvestais akmens ir ar konkrēta cilvēka, cilvēku grupas stāstu par Latvijas cilvēkiem un vēsturi.  Kopš 2005. gada, kad tika sākts Likteņdārza projekts, ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu Likteņdārza izveidē ir ieguldīti gandrīz 2,5 miljoni eiro. Ik gadu Likteņdārzu apmeklē 70 000 – 100 000 apmeklētāju, no kuriem aptuveni 30% viesu ir bērni un jaunieši,  un tas rosina un nostiprina latviskās kopības un nacionālās piederības sajūtu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18189692sec.