TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas pašvaldība veiks aptauju par iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments no piektdienas, 1. marta, galvaspilsētā un tās apkārtnē veiks aptauju par iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem.


Plānojot un attīstot transporta infrastruktūru, jāņem vērā, ka tā ir cieši saistīta ar pilsētas teritorijas un apbūves īpatnībām. Būtiski ir ievērot plānošanas pēctecību, kā arī integrēt jaunas tehnoloģijas un zināšanas. Tāpēc nepieciešama aktuālu datu ievākšana un projekta “Ilgtspējīga mobilitāte pilsētās un ikdienas pārvietošanās Baltijas jūras reģiona pilsētās” (SUMBA) gaitā tiks veikta mājsaimniecību aptauja, transportlīdzekļu skaitīšana un transporta simulācijas modeļa aktualizēšana.


Aptauja tiks veikta visā Rīgas teritorijā un Rīgas aglomerācijā un aptaujas process ir sadalīts divos posmos: 1.posms norisināsies no 1. marta līdz 31. maijam, bet 2.posms - no 1. septembra līdz 30. novembrim. Kopumā plānots aptaujāt 5000 mājsaimniecību. Pilsētas attīstības departaments aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem  un sniegt informāciju par saviem ikdienas pārvietošanās paradumiem.


Aptaujas dati tiks apstrādāti un ievadīti transporta simulācijas modelī, lai izstrādātu iedzīvotāju pārvietošanas matricas un noteiktu iedzīvotāju pārvietošanās paradumus. Transporta simulācijas modelēšana ir nepieciešama, lai, pamatojoties uz iegūtajiem datiem, varētu noteikt pilsētas aktuālākās attīstības vajadzības, kā arī secīgi radītu uz aprēķiniem balstītu argumentāciju tālākiem pašvaldības lēmumiem attiecībā uz nepieciešamo transporta infrastruktūras un attīstības projektu īstenošanas prioritāro secību.


Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Olštinas pilsētas pašvaldību (Polija), Šauļu pilsētas pašvaldību (Lietuva), Vahjo pilsētas pašvaldību (Zviedrija), Tartu pilsētas pašvaldību, Altonas pilsētas pašvaldību (Vācija), Tallinas pilsētas pašvaldību un Harju apgabalu (Igaunija) piedalās Eiropas Savienības Interreg Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas apstiprinātā projektā „Ilgtspējīga mobilitāte pilsētās un ikdienas pārvietošanās Baltijas jūras reģiona pilsētās”.


Līgums par aptaujas veikšanas, iepirkuma procesa rezultātā, ir noslēgts līgums ar AS “Transporta un sakaru institūts”, kas pakalpojumu veiks sadarbība ar Pētījumu centru SKDS.


Projekts SUMBA tiek īstenots ar INTERREG programmas finansiālu atbalstu.


Plašāka informācija par projektu pieejama www.sumba.eu  un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā: www.rdpad.lv .


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55483794sec.