TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Uzlabo Būšnieku ezera dabas takas informācijas pieejamību

Ventspilī aktīvās atpūtas cienītājiem pieejams plašs atpūtas piedāvājumu klāsts - viena no iemīļotākajām aktīvās atpūtas vietām ir Būšnieku ezera dabas taka. Lai īstenotu informācijas pieejamību par dabas taku un tās apskates objektiem, takas apmeklētājiem ar QR koda palīdzību viedierīcēs ir iespēja noklausīties informāciju par dabas taku audio formātā.

UniGreen projekta ietvaros Kurzemes plānošanas reģions ir ierakstījis kopumā 20 Kurzemes dabas taku audiofailus un izgatavojuši to QR (quick response) kodus, tajā iekļaujot arī Ventspils Būšnieku ezera dabas taku. Lai noskenētu šo QR kodu, viedierīcē ir nepieciešama QR skenēšanas aplikācija, ar kuru, piemēram, viedtālrunī noskenējot šo kodu, dabas taku apmeklētāju entuziastiem ir iespēja noklausīties informāciju par dabas taku un tās apskates objektiem, garumu un citu vērtīgu informāciju Latviešu vai Angļu valodās.

Ventspils pašvaldība sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, QR kodus izvietoja Būšnieku ezera dabas takā pie informācijas stendiem. Ar QR kodu informāciju var iegūt ātri un ērti, un tas kalpo arī par lielisku informācijas avotu cilvēkiem ar redzes traucējumiem un bērniem.

Aicinām izbaudīt dabas košumu pastaigā pa Būšnieku ezera dabas taku, lieliski pavadot laiku kopā ar ģimeni mērojot 8 km maršrutu apkārt Būšnieku ezeram. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecinās arī izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Ornitoloģijas cienītajiem savukārt ir izveidota jaunā gājēju laipa ar skatu platformu, uz kuras ir uzstādīti atpūtas soliņi un informācijas stends, par ezerā novērotām aptuveni 35 putnu sugām, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas tieši Būšnieku ezera dienvidrietumu daļā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61875391sec.