TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas dome pirmos lēmumus par konkrētu spēļu zāļu slēgšanu plāno pieņemt vasaras beigās

Rīgas pašvaldība pirmos lēmumus par konkrētu spēļu zāļu slēgšanu plāno pieņemt pēc jaunā pilsētas teritorijas plānojuma apstiprināšanas šā gada vasaras beigās, par to pirmdien, 1. aprīlī, pēc darba sanāksmes par tālāko rīcību saistībā ar iecerēto spēļu zāļu slēgšanu galvaspilsētas apkaimēs plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.


“Vasaras vidū vai augustā tiks pieņemts jautais pilsētas teritorijas plānojums, kas nodrošinās tiesisku pamatu jaunu spēļu zāļu atvēršanas aizliegšanai un esošo spēļu zāļu likvidēšanai. Jau tagad Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja sāks gatavot konkrētus lēmumprojektus par katras spēļu zāles aizvēršanu,” norādīja N. Ušakovs. Tuvākajā laikā tiks rīkota arī Rīgas iedzīvotāju aptauja apkaimēs, lai noskaidrotu pilsētnieku attieksmi pret azartspēļu vietām.


Rīgas domes priekšsēdētājs arī pauda cerību, ka tiks saņemts papildu atbalsts no Saeimas deputātiem, izvērtējot iedzīvotāju iesniegto iniciatīvu saistībā ar azartspēļu ierobežošanu un iespējamajiem grozījumiem Azartspēļu likumā. “Šis atbalsts būs ļoti svarīgs gan Rīgai, gan citām pašvaldībām. Nedrīkst ļaut šo iniciatīvu “paslaucīt zem tepiķa”,” uzsvēra N. Ušakovs.


Deputāts Andris Ameriks norādīja, ka Saeimai būtu jāizvērtē iespējas likumdošanā samazināt pārejas periodu spēļu zāļu aizvēršanai no pašreizējiem pieciem gadiem uz diviem gadiem.


“Iespēja nodoties azartspēlēm mūsu pilsētā ir maksimāli jāierobežo. Apliecinu, ka kopā ar Pilsētas attīstības departamentu konstruktīvi un efektīvi apkarosim šo sērgu,”  pauda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.


Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais atzīmēja, ka līdzšinējo aptauju rezultāti skaidri parāda iedzīvotāju negatīvo attieksmi pret spēļu zālēm – aptuveni 80% aptaujāto atzinuši, ka azartspēles traucē un būtu jāierobežo, savukārt ap 90% respondentu norādījuši, ka pašvaldībām būtu jādod lielākas pilnvaras azartspēļu ierobežošanā savā teritorijā.


Rīgas domes rīcībā patlaban ir informācija par apkaimēs esošām 113 spēļu zālēm, savukārt, spriežot pēc izsniegto licenču skaita, varētu būt vairāk strādājošu spēļu zāļu. Tāpēc tagad Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju uzdots veikt spēļu zāļu adrešu aktualizēšanu.


Jau vēstīts, ka 27. martā Rīgas dome pieņēma konceptuālu lēmu par spēļu zāļu slēgšanu visā pilsētas administratīvajā teritorijā. Lēmums tika pieņemts vienbalsīgi, balsojot “par” visiem 59 klātesošajiem deputātiem.


Ar minēto lēmumu Rīgas domes Juridiskajai pārvaldei, sadarbībā ar Pilsētas Attīstības departamentu, uzdots, pamatojoties uz Azartspēļu likuma 42. panta sesto daļu, sagatavot Rīgas domes lēmumu projektus par pakāpenisku izsniegto spēļu zāļu atļauju un azartspēļu organizēšanas atcelšanu visā Rīgas administratīvajā teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.


Līdz šim netika izsniegtas atļaujas jaunu spēļu zāļu atvēršanai, bet 2017. gadā tika pieņemts lēmumu par spēļu zāļu slēgšanu pilsētas vēsturiskajā centrā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40104508sec.