TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izziņo Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 nominantus

Latvijas Arhitektūras gada balvas Atlases žūrija šodien izziņoja darbus - ēkas un procesus - kas turpinās cīņu par augstāko apbalvojumu Latvijas arhitektūrā. No 45 pieteiktajiem darbiem par Latvijas Arhitektūras gada balvu sacentīsies 11 žūrijas izvirzīti nominanti. Nākamajā posmā darbu vērtēšana tiek nodota Fināla žūrijai, kas izraudzīs galveno balvu ieguvējus. Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 svinīgā ceremonija un balvu pasniegšana norisināsies 17. maijā Rīgas cirka ēkā.


Šogad Latvijas Arhitektūras gada balvai tika pieteikti 45 darbi, kuru vidū ir gan ar īpašu uzmanību celtas un renovētas privātmājas, gan sabiedriski nozīmīgi objekti, kā arī ar arhitektūru saistīti notikumi. Konkursa atlases žūrija tālākai darbu izvērtēšanai ir izvirzījusi 11 nominantus. Kategorijā Vides objekti ir izvirzīta Rūjienas estrādes rekonstrukcija, kategorijā Renovācija, rekonstrukcija, restaurācija – Alūksnes Bānīša stacija, Visbijas rezidence un Lielplatones vešūža restaurācija, kategorijā Privātmājas - MM-Mārupes māja un Sāls māja, kategorijā Kultūras būves - Lubānas kapličas jaunbūve, bet Sabiedriskas ēkas - Rīgas Stradiņa universitātes dienesta viesnīcas jaunbūve. Kategorijā Interjers tālākai sacensībai par galvenajām balvām ir izvirzīts Accenture Latvija TEO birojs, kategorijā Procesi - MadCity Riga 2018, bet pozīcijā Daudzdzīvokļu ēkas - Dzīvojamo un sabiedrisko ēku komplekss Ulbrokas ielā. Ar visiem pieteiktajiem darbiem un nominantiem iespējams plašāk iepazīties Latvijas Arhitektu savienības mājas lapā www.latarh.lv.


“Lūkojāmies pēc objektiem un procesiem, kuros ir vērojams līdzsvars, sākot ar ideju un beidzot ar projekta risinājumu, realizāciju un lietošanu. Šogad patīkami pārsteidza nelielie objekti. Rezultātā ir līdzsvarā domas skaidrība, apjomu un detaļu tīrība. Tieši šie objekti kļūst par labu paraugu dažādos segmentos - privātmājās, rekonstrukcijās un restaurācijās. Labai arhitektūrai nav nepieciešami pašmērķīgi vai pārmērīgi risinājumi,” kopīgi secina Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 atlases žūrija.


Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 atlases žūrijas sastāvā ir gan iepriekšējo gadu konkursa uzvarētāji un nominanti, gan nozares eksperti un mākslinieki: arhitekti Gunta Grikmane, Ilze Mekša, Agnese Lāce, un Viktors Valgums, tēlniece Liene Mackus un dizainers Artūrs Analts.


Nākamajā konkursa norises posmā 11 nominētos darbus vērtēs un lēmumu par galvenajām balvām pieņems Fināla žūrija, kuras sastāvā, kā ierasts, ir ārvalstu arhitektūras profesionāļi, kā arī viens pārstāvis no Atlases žūrijas. Šogad fināla žūrijas sastāvu papildinās arhitekte un arhitektu biroja “12 LĪNIJAS” vadītāja Agnese Lāce.


Visi Latvijas Arhitektūras balvai pieteiktie darbi tiks vērtēti pēc vienādiem un vienlīdz svarīgiem kritērijiem: ideja un koncepcija, projekta vienotība jeb vai darbu iespējams uzskatīt par vienotu veselumu, atbilstība projekta uzdevumam, konteksts un mērogs, rūpība un pamatīgums, kā arī sabiedriskais nozīmīgums un emocionālā iedarbība.


Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 nominanti (alfabētiskā kārtībā):


    Accenture Latvija TEO birojs;


    Alūksnes Bānīša stacija;


    Dzīvojamo un sabiedrisko ēku komplekss Ulbrokas ielā;


    Lielplatones vešūža restaurācija;


    Lubānas kapličas jaunbūve;


    MadCity Riga 2018;


    MM-Mārupes māja;


    Rīgas Stradiņa universitātes dienesta viesnīcas jaunbūve;


    Rūjienas estrādes rekonstrukcija;


    Sāls māja;

    Visbijas rezidence.


Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 ietvaros no 13. līdz 17. maijam Latvijā tiks atzīmēta Arhitektūras nedēļa. Šo dienu svarīgākie notikumi būs: nominantu izstādes atklāšana, publiska diskusija, kinolektorijs, bet noslēguma dienā, 17. maijā - industrijas profesionāļu atvērtās lekcijas, kurām sekos gaidītākais notikums - Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019 balvu pasniegšanas ceremonija. Svinīgais pasākums notiks Rīgas cirkā, un tas sasaucas ar šī gada Arhitektūras gada balvas vienojošo tēmu, kas ir LĪDZSVARS.


Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība un LR Kultūras ministrija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18344188sec.