TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Latvijas balzams» svinīgi atklāj ražotnes Ekskursiju centru

Baltijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs “Latvijas balzams” vēris durvis plašākas sabiedrības apmeklējumam, 30. aprīlī svinīgi atklājot ražotnes Ekskursiju centru. Pirmajā oficiālajā ražotnes ekskursijā līdz ar “Latvijas balzams” pārstāvjiem piedalījās tūrisma nozares eksperti, Ekskursijas centra koncepta izveides autori un mediji.

“Jau gadu desmitiem saskaramies ar iedzīvotāju un tūristu vēlmi apmeklēt ražotni, tādēļ, uzsākot “Latvijas balzama” 120. jubilejas gadu, oficiāli un arī tīri tehniski esam gatavi uzņemt viesus ražotnē,” stāsta “Latvijas balzams” valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns. Ražotnes Ekskursiju centra koncepta un dizaina izstrādē iesaistījās tādi pieredzējuši dizaina eksperti kā Mareks Birznieks, Liene Griezīte un Mārtiņš Dambergs.


“Vislielākā interese līdz šim ir bijusi par leģendārā zīmola “Rīgas Melnais Balzams” receptūru, tomēr šajā jautājumā paliksim nelokāmi – šo receptūru arī turpmāk zinās tikai trīs cilvēki visā pasaulē: balzama vecmeistars un divi viņa palīgi. Toties mēs izstāstīsim visu citu – par spirtu un filtrēšanas procesiem, degvīna un citu dzērienu gatavošanu, par etiķetēm un pudelēm, par pildīšanas izaicinājumiem un citām tikai mūsu nozarei raksturīgām lietām. Tāpat sniegsim iespēju nogaršot ko unikālu; tikai šīs ekskursijas ietvaros būs iespējams nobaudīt “Rīgas Melnā Balzama” ekstraktu – 15 zālīšu uzlējumu, kas atrodams visu “Rīgas Melnais Balzams” veidu sastāvā,” atklāj Intars Geidāns.


Pirmās oficiālās ekskursijas laikā tās apmeklētājiem bija iespēja izzināt plašāk “Latvijas balzams” degvīna ceha darbību, produkcijas pildītavas specifiku, kā arī viesoties “Rīgas Melnais Balzams” pagrabā, kurā pirmo reizi plašākai publikai tika demonstrēta īpaša leģendārā zīmola instalācija, informējot par “Rīgas Melnais Balzams” attīstību no vēsturiskajiem pirmsākumiem līdz mūsdienām.


Ikvienam interesentam ir iespējams pieteikt ekskursiju sev vēlamā laikā ražotnes mājaslapā www.lb.lv sadaļā “Ekskursijas”. Ražotnes apmeklējuma cena vienai personai ir 15 eiro (iekļaujot PVN), aptuvenais ekskursijas ilgums ir divas stundas un maksimālais grupas apjoms – 15 personas. Ekskursiju pieredzējušu gidu pavadībā iespējams pieteikt latviešu, angļu un krievu valodās.


“Latvijas balzams” Ekskursiju centrs izveidots ar mērķi sniegt ieskatu ražotnes vēsturē, attīstībā un ražošanas procesos, kā arī sekmēt sabiedrības izpratni par dzērienu ražošanas industriju. Zīmīgi, ka līdz ar ražotnes Ekskursiju centra atklāšanu tiks dažādots arī Latvijas un Rīgas tūrisma produktu piedāvājums, sniedzot iespēju izbaudīt līdz šim nebijušu pieredzi. Plašāk par ekskursijas programmā iekļauto iespējams lasīt “Latvijas balzams” jaunizveidotajā mājaslapā.


Līdz ar Ekskursiju centra atklāšanu plašākam apmeklētāju skaitam bija iespēja viesoties jaunākajā no “Latvijas balzams veikali” veikaliem, kas ir apvienots ar ražotnes Ekskursiju centru. Šajā veikalā iespējams iegādāties ražotnes produkciju, kā arī tīrdzniecības tīkla izplatītos ārvalstu zīmolus. Visiem Ekskursiju centra apmeklētājiem pēc ražotnes apmeklējuma tiek izsniegti īpaši atlaižu kuponi, sniedzot iespēju iegādāties tās produkciju ar 10% atlaidi.


AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā produkcija pieejama 175 pasaules valstīs, kā arī uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Kopš 2015. gada uzņēmums ir daļa no “Amber Beverage Group”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16711712sec.