TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ventspils uzņēmēji dodas pieredzes apmaiņas braucienā uz Kuldīgu

Tuvojoties tūrisma sezonai Ventspilī, Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centrs (TIC), lai iedvesmotu Ventspils tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmējus,  2018. gada ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmumu konkursa "Labākais ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmums Ventspilī 2018. gadā" laureātiem, rīkoja pieredzes apmaiņas braucienu uz Kuldīgu. Ventspilnieki iepazinās ar Ciņu ģimenes izveidoto plašo tūrisma pakalpojumu piedāvājumu un Kuldīgas jaunumu - kafijas grauzdētavu "Curonia Coffee Roasters".

Pieredzes apmaiņas brauciena galvenais mērķis bija iepazīt plašo tūrisma pakalpojumu klāstu, ko piedāvā Ciņu ģimene. Roalds Cinis kopā ar ģimeni, ir snieguši ievērojamu pienesumu Kuldīgas tūrisma nozarē. Roalda un sievas Santas gādībā šobrīd ir restorāns "Goldingen Room", "Hotel Noliktava N° 5" un viesnīca "2 Baloži", viņu ideju augļi ir arī Kuldīgas tūristu vilcieniņš "Ludis", jeb "Goldingen Train" un arī dzīvais muzejs "Senās Kuldīgas stāsts". 2018.gadā Roalds piedalījās Ventspils izmitināšanas uzņēmumu vērtēšanā.

Apmeklējot dzīvo muzeju "Senās Kuldīgas stāsts", gida pavadībā tika atklāti vēstures notikumi pilsētā, kopš Hercoga Jēkaba laikiem. Muzeja stāsts vēsta par Kuldīgas komturu un hercogu mītnes vietu - Kuldīgas pili, no kuras līdz mūsdienām nav palicis pāri nekas, par Hercoga Jēkaba ceļojumiem uz Tobago salu un citiem interesantiem stāstiem, kuru spilgtās liecības laika gaitā atceļojušas līdz mūsdienām. Lai paspilgtinātu muzeja ekspozīcijas, tās veidotas neierastā veidā, izmantojot kustīgas lelles, gaismas un skaņu spēles un hologrammas. Katras telpas ekspozīciju paspilgtina gides aizraujošie stāsti, kas viesiem ļauj patiesi iejusties attiecīgajā vēstures periodā.

Ekskursija turpinājās turpat pāri ielai esošajā dizaina viesnīcā "Noliktava No.5", kurā uzņēmējus sagaidīja viesnīcas īpašnieks Roalds. Ventspils uzņēmējiem bija iespēja ielūkoties viesnīcas numuros, aplūkot oriģinālo dizainu, kā arī iztaujāt viesnīcas saimnieku par sev interesējošiem jautājumiem.

Turpinot ekskursiju Ventspils uzņēmējiem arī bija iespēja paviesoties kaimiņu jaunatvērtajā kafijas grauzdētavā "Curonia Coffee Roasters", kur tajās pašās telpās atrodas arī kafejnīca "Kursas zeme". Kafijas grauzdētavas īpašnieks Klāvs Šlakorcins iepazīstināja ar kafijas pupiņu veidiem, pastāstīja par kafijkoka ogu novākšanas procesu un ekskursijas dalībniekiem parādīja kafijas grauzdēšanas procesu. Uzņēmēji piedalījās kafijas degustācijā un nobaudīja svaigi grauzdētas kafijas aromātu un garšas dažādību. Kafijas grauzdēšanas stāstu papildināja interesantas nianses par kafejnīcas saimniecisko pusi un iespaidi piedaloties Kuldīgas restorānu nedēļā "Taste Kuldīga".

Turpinājumā ar gardām pusdienām Ventspils uzņēmējus lutināja restorāns "Goldingen Room", pasniedzot skaisti noformētus un izsmalcinātus ēdienus. Restorāna īpašnieki Roalds un Santa Ciņi pusdienu laikā iepazīstināja uzņēmējus ar savu dzīves stāstu, stāstot par to, kā ģimene nonākusi Kuldīgā, un kā pamazām radās idejas par papildus tūrisma nozares attīstību, kā arī kopā ar Ventspils uzņēmējiem apsprieda viesmīlības un tūrisma nozares aktualitātes, dalījās pieredzē un padomos.

Ventspils TIC pateicas visiem organizētā pieredzes brauciena dalībniekiem - ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmējiem, par izrādīto interesi un sadarbību un cer, ka pieredzes stāsti un redzētais ļaus ieviest arī savā uzņēmumā jaunas vēsmas vai realizēt kādu ilgi lolotu sapni. Īpašs paldies fotogrāfei Montai Blāzei-Pētersonei par dienas iemūžināšanu fotoattēlos un pašvaldības SIA "Ventspils reiss" autobusa vadītājiem, kuri palīdzēja nokļūt izvēlētajos galamērķos ērtā autobusā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10272408sec.