TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic tiesā apņemas izmaksāt pasažieriem 120 000 EUR lidojumu kompensācijās

Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums "Skycop", pamatojoties uz ES regulu 261/2004, pērn iesūdzēja tiesā "airBaltic", pieprasot izmaksāt lidojumu kompensācijas 385 pasažieriem par kavētu, atceltu vai virspārdotu lidojumu. Pēc garas un smagas cīņas Lietuvas tiesā, tika panākta vienošanās, ka "airBaltic" izmaksās pieprasīto kompensāciju summu aptuveni 120 000 EUR apmērā.

"Skycop" pērn uzsāka vairāk nekā 200 tiesvedības pret "airBaltic" par ilgstoši neizmaksātām lidojumu kompensācijām pasažieriem. Pēc vairākiem Lietuvas tiesas lēmumiem, kuri apmierināja "Skycop" prasības, abas puses panāca vienošanos. Šobrīd turpinās tiesvedības pret "airBaltic" Polijā un Latvijā.

"Beidzot ir noslēgusies sīvā cīņa tiesā starp "Skycop" un "airBaltic", kā rezultātā pasažieriem būs iespēja saņemt tiem pienākošās kompensācijas. Tiklīdz "Skycop" saņems tiesas apstiprināto summu no "airBaltic" un sakārtos dažādas  formalitātes, pasažieriem nekavējoties tiks uzsākta kompensāciju izmaksa," apgalvo advokāts Neirijus Zaleckas, kurš tiesā pārstāvēja "Skycop" un pasažieru intereses.

"Šādi gadījumi būtiski ietekmē aviokompāniju attieksmi. "Skycop" un citi kompensāciju pieprasījumu uzņēmumi darbojas ES regulas 261/2004 ietvaros un mudina aviopārvadātājus ievērot likumu. Līdzīgas tiesvedības turpmāk notiks tikai izņēmuma gadījumos," uzsver Nerijus.

"Skycop" uzsver, ka uzņēmums cīnās par ikviena klienta kompensāciju, taču tie vienmēr cenšas rast risinājumu bez lietas virzīšanas tiesā. Tiesvedības tiek uzsāktas tikai tad, ja nav iespējams panākt vienošanos ar aviokompāniju. Šobrīd "Skycop" ir uzsāktas tiesvedības pret tādām aviokompānijām kā "airBaltic", "Ryanair", "Swiss Air Lines", "Iberia", "Vueling", "Enter Air", "Smartwings Poland", "Ukaine International Airlines" u.c.

airBaltic komentārs par kompensāciju izmaksu

Skycop izplatītā informācija plašsaziņas līdzekļiem nav korekta. Pašlaik ir uzsāktas izlīguma sarunas, kuru ietvaros izlīgumi tiks slēgti katrā individuālajā gadījumā atsevišķi. Šajā procesā tiks vērtēts, vai kompensācija pasažieriem būtu jāizmaksā atbilstoši Regulai 261/2004, kā arī, vai Skycop procesa laikā iesniegs atbilstošus procesuālos dokumentus.

Pirms tiesas kompensācijas Skycop klientiem netika izmaksātas gadījumos, kad Skycop prasītais kompensācijas apmērs nebija atbilstošs Regulas 261/2004 noteikumiem, vai arī Skycop nesniedza atbilstošus dokumentus, lai būtu iespējams pārliecināties par viņu pārstāvības tiesībām. airBaltic ir būtiski pārliecināties, ka izmaksātā kompensācija nonāk pie pasažieriem, kuriem tā pienākas, tādēļ airBaltic novērtē izlīguma sarunās panākto progresu.

Plašāka informācijas par kompensācijām un to saņemšanas kārtību pieejama publiski airBaltic mājaslapā.

airBaltic prioritāte ir pasažieru drošība un komforts. Lidsabiedrība ikvienu klienta iesniegumu un situāciju izvērtē individuāli, lai rastu piemērotāko risinājumu. Visi lidsabiedrības airBaltic darbības principi ir balstīti uz Latvijas Republikas un Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem, kā arī vispārpieņemtiem aviācijas nozares principiem, kas ir arī par pamatu noteikumiem, kā lidsabiedrība pieņem lēmumus un izskata ikvienu klienta pieprasījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62261605sec.