TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā notiks Baltijas lielākā pārtikas industrijas izstāde «Riga Food 2019»

No 2019. gada 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums –  izstāde  "Riga Food 2019", kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, meistarklases un degustācijas.

"Riga Food 2019" savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 700 uzņēmumu no Austrijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Pakistānas, Polijas, Kanādas, Kipras, Krievijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Vācijas u. c., kopumā no vismaz 25 valstīm.  Pirmo reizi "Riga Food" piedalīsies uzņēmumi no Baškīrijas, Korejas un Rumānijas!

Arī šogad izstādē būs apskatāmi vismaz 10 valstu nacionālie kopstendi – Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Moldovas, Lietuvas, Kanādas, Uzbekistānas, Ukrainas un Latvijas. Pirmo reizi "Riga Food" vēsturē varēs apmeklēt Baškīrijas nacionālo ekspozīciju!

"Izstāde "Riga Food" ir lielisks un pārbaudīts atspēriena punkts, it īpaši jaunajiem uzņēmumiem, kas meklē savu nišu strauji augošajos pārtikas industrijas tirgos. Dalība "Riga Food" nodrošina pazīstamību, iespēju prezentēt savu piedāvājumu plašai auditorijai, kā arī veidot veiksmīgu tēlu. Joprojām vissvarīgākais ir tiešs kontakts – gan komunikācijā jau ar esošu klientu, gan jaunu meklējumos," izstādes priekšrocības uzsver "Riga Food" vadītājs Rolands Nežborts.

Latvijas pārtikas ražotāji un meistari izstādē sacentīsies par "Riga Food" medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos, kuru rezultātus paziņos uzreiz pēc izstādes atklāšanas. "Riga Food 2019" oficiālā atklāšanas ceremonija notiks 4. septembrī plkst. 11.00 konferenču zālē Nr. 3.

Maizes popularizētāja, visvairāk rakstošā žurnālista par un ap maizi apbalvošana

Šogad pirmo reizi Latvijas Maiznieku biedrība kopā ar "Riga Food" suminās žurnālistus, kuri ir visvairāk rakstījuši par maizi un tās vērtību. Bet tikai viens saņems galveno balvu – garšas piedzīvojumu kopā ar maizniekiem Spānijā. Maizes popularizētāja, visvairāk rakstošā žurnālista par un ap maizi apbalvošana notiks uzreiz pēc "Riga Food 2019" astklāšanas ceremonijas, 4. septembrī plkst. 11.30. Detalizētu programmu skati: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Latvijas novadu gastronomiskās iespējas

Katram Latvijas novadam ir savs īpašais stāsts, kulinārais mantojums, gastronomiskie labumi un mājražotāju gardumi, ko vienuviet jau septembrī varēs izbaudīt izstādē "Riga Food 2019". Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu un kulināro mantojumu dižosies un tirgosies Latvijas novadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Inovācijas pārtikas nozarē

Izstāde ir vieta, kur iepazīties ar progresīvām inovācijām pārtikas nozarē. Inovāciju stendā varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus. Pirmo reizi Latvijā tieši "Riga Food" norisināsies konkursa "Inovāciju balva" demo diena. Šajā dienā jaunuzņēmēji prezentēs savas idejas –  gan ražošanas optimizācijas risinājumus, jaunu produktu sērijas un pārtikas piedevas, gan inovatīvus iepakojumus un citus jaunievedumus, kas radītu augstu pievienoto vērtību pārtikas nozarei. Divi labāko risinājumu autori saņems grantu – 1. vietas ieguvējs – 10 tūkstošus eiro, bet 2. vietas ieguvējs – piecus tūkstošus eiro.

Sacentīsies pavāri, pavārzeļļi, bārmeņi un tējas meistari!

Pavāri no visas Latvijas pulcēsies Ķīpsalā, lai izstādē "Riga Food 2019" mērotos spēkiem pavārmākslā un cīnītos par tituliem "Latvijas pavārs 2019" un "Latvijas pavārzellis 2019". Dalība konkursā jaunajiem pavāriem sniedz iespēju pilnveidot savas profesionālās iemaņas, iegūt pārliecību par savu meistarību, iepazīties ar citiem savas profesijas pārstāvjiem un piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību. Savukārt konkursa "Latvijas pavārs 2019" uzvarētājiem būs iespēja pieņemt izaicinājumu un ieiet vēsturē kā pirmajiem latviešiem, kas piedalīsies pasaulslavenajā konkursā "Bocuse d'Or". Vēl bez visa iepriekš minētā Ķīpsalā varēs vērot arī aizraujošus bārmeņu un tējas meistaru šovus!

Iepakojuma konkursi

Lai veicinātu iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi, atbalstītu augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā un veicinātu videi draudzīga iepakojuma attīstību, arī šogad izstādē norisināsies starptautiskais iepakojuma konkurss ""Riga Food 2019" iepakojums Nr. 1". Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par savu simpātiju, tādējādi nosakot patērētāju vērtējumā populārāko iepakojumu.

Maratons "Sviestmaize vieno!"

Visās četrās "Riga Food 2019" dienās, apmeklējot Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma ekspozīciju, ikviens izstādes apmeklētājs varēs piedalīties sviestmaižu gatavošanas maratonā "Sviestmaize vieno!". Interesenti varēs vērot prezentāciju par dažādām sviestmaizēm un degustēt tās. Ja arī tavās mājās brokastu galds nav iedomājams bez gardas sviestmaizes (der gan saldās, gan sāļās variācijas), tad piedalies "Facebook" fotokonkursā "Sviestmaize vieno!" un laimē lielisku iespēju visai ģimenei paviesoties kādā no Latvijas Maiznieku biedrības biedru maiznīcām, kas piedalās "Riga Food 2019". Uzzini vairāk!

"Riga Food" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Izstādes darbalaiks:

4. septembris    10.00–18.00 (Profesionāļu diena)

5., 6. septembris    10.00–19.00

7. septembris    10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00528002sec.