TŪRISMA BIZNESS | Bizness

BRANDTour ārvalstu partneri iepazīst Latvijas labo praksi tūrisma attīstībā

2019. gada 11. – 12. jūnijā starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe projekta BRANDTour ietvaros Jūrmalā un Rīgā notika partneru sanāksme, pulcējot ne tikai projekta dalībniekus, bet arī vietējās tūrisma ekosistēmas pārstāvjus, lai iepazīstinātu ar labās prakses piemēriem un pārrunātu mazo un vidējo uzņēmumu darbību digitālajā laikmetā.


Sanāksmes pirmajā dienā Jūrmalā notika seminārs par mazo un vidējo uzņēmumu produktu virzību digitālajā laikmetā. Semināra ietvaros digitālās mārketinga aģentūras Infinitum direktors Andis Stafeckis ar praktiskiem piemēriem stāstīja kā attīstīt un virzīt produktus tirgū, izmantojot digitālos mārketinga rīkus. Savukārt Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadošais eksperts Mārtiņš Enģelis piedāvāja ieskatu LIAA īstenotajās digitālā mārketinga aktivitātēs Latvijas tirgū, bet Latvijas veselības tūrisma klastera speciāliste Anda Aleksandrova prezentēja klastera īstenotās labās prakses piemērus mārketing aktivitātēs.


Vienlaikus BRANDTour projektu partneri Latvijā iepazinās ar trīs labās prakses piemēriem, kurus partneri vēlas pārņemt savos reģionos. Tā par Latvijas labo praksi tika atzīta Ekonomikas ministrijas īstenotā klasteru atbalsta programma, Latvijas pieeja “slow tourism” (lēnā tūrisma) attīstībai valsts tūrisma zīmola izstrādē un LIAA sniegtais atbalsts tūrisma komersantiem individuālajos un nacionālajos stendos.


Lai iepazītos ar Latvijas labās prakses piemēriem, projekta partneri devās vizītē uz Rehabilitācijas centru “Vaivari”, kur iepazinās ar Veselības tūrisma klastera biedra pakalpojumiem, apciemoja Centrāltirgu, kā labās prakses piemēru “slow food” kustībai Latvijā, bet noslēgumā ciemojās pie tūrisma operatora “Baltic Travel Group”, kur iepazinās ar operatora pieredzi dalībai izstādēs, kas īstenotas ar LIAA atbalstu.


Turpmākais darbs BRANDTour projekta ietvaros paredz izstrādāt aktivitāšu plānu, lai pārņemtu citu partneru labo praksi savās valstīs, reģionos. Latvija ir izvēlējusies padziļinātāk izpētīt Baleāru salu administrēto digitālo tūrisma uzņēmumu platformu statistikas iegūšanai, Dienvidlimburgas piemēru elektronisko biļešu sistēmu pielāgošanai pasākumu pārdošanai ārvalstu tūristiem un Krētas labās prakses piemēru mazo uzņēmēju sadarbības veicināšanā.


BRANDTour projekta ietvaros ir apvienojušās 7 organizācijas no sešiem dažādiem Eiropas Savienības reģioniem (Toskānas reģiona (Itālijā), Austrumu Flandrijas (Beļģijā), Dienvidlimburgas (Nīderlandē), Krētas reģiona (Grieķijā), Baleāru salām (Spānijā) un Latvijas ) ar mērķi celt reģionu kapacitāti, lai veicinātu tūrisma politikas attīstību, kas sekmē dažādu un inovatīvu tūrisma produktu piedāvājumu un tūrisma plūsmas attīstību uz Eiropas Savienību.


Papildu informācija par BRANDTour projektu publicēta projekta tīmekļa vietnē: www.interregeurope.eu/brandtour/


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14104915sec.