TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» iegūst Platīna kategoriju Ilgtspējas indeksa novērtējumā

Ikgadējā Ilgtspējas indeksa novērtējumā lidosta "Rīga" šogad ieguvusi visaugstāko novērtējumu - Platīna kategoriju.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts starptautiski atzītā metodoloģijā, palīdzot Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Platīna statuss tiek piešķirts uzņēmumiem, kuri savā darbībā ir pilnībā integrējuši korporatīvo atbildību, veic sistemātisku datu vākšanu un ietekmes novērtēšanu. Tie par savu darbību atskaitās ar augsta līmeņa caurskatāmību un ietekmes auditorijas iesaisti, un to publiskotos datus ir apstiprinājis ārējs auditors.

"Platīna līmeni sasniedz uzņēmumi, kuros procesu sakārtošana un risku vadība ir vadības prioritāte. Starptautiskajai lidostai "Rīga" sasniegtā Platīna kategorija ir bijis mērķtiecīga darba rezultāts, jo pēdējos gados uzņēmums ir daudz paveicis gan attiecībā uz atklātības un nefinanšu ziņošanas attīstību, gan dialoga stiprināšanu ar ietekmes pusēm, īpaši vietējo kopienu. Vienmēr pastāv izaugsmes iespējas, tāpēc ceru, ka lidosta neapstāsies pie sasniegtā," norāda Ilgtspējas indeksa organizētāju, biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" (InCSR) valdes locekle Dace Helmane.

"Lidosta "Rīga" ir ieguldījusi mērķtiecīgu un rūpīgu darbu, lai ar katru gadu uzlabotu savu sniegumu Ilgtspējas indeksa novērtēšanā, un esmu patiesi gandarīta, ka šī darba rezultātā esam pievienojušies Latvijas ilgtspējīgāko un atbildīgāko uzņēmumu saimei, iegūstot visaugstāko - Platīna kategoriju. Tomēr mēs negrasāmies pie tā apstāties un jau esam uzsākuši starptautiskajam Global Reporting Index (GRI) standartam atbilstošas ilgtspējas novērtēšanas sistēmas ieviešanu visos uzņēmuma darbības aspektos. Ilgtspējas novērtēšanas process lidostai "Rīga" ir kļuvis par būtisku rīku uzņēmuma biznesa mērķu sasniegšanai, sakārtojot un pilnveidojot procesus, identificējot trūkumus un izstrādājot risinājumus to novēršanai," saņemot apbalvojumu, sacīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Viņa arī pateicās lidostas kolektīvam par ieguldīto darbu kopīgā mērķa sasniegšanā, kā arī Ilgstpējas indeksa organizētājiem, kuri izveidojuši un uztur šādu vērtīgu uzņēmumu sociālās atbildības izvērtēšanas mehānismu.

Lidosta "Rīga" Ilgtspējas indeksa novērtējumā piedalās kopš 2011.gada, jau pirmajā gadā iekļūstot Bronzas kategorijā. Gadu vēlāk uzņēmums uzlaboja savu sniegumu, iekļūstot Sudraba kategorijā, bet kopš 2016.gada lidosta ir starp Zelta kategorijas uzņēmumiem.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2909739sec.