TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kultūras ministrija izsludina konkursu par Latvijas ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi metu konkursu par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 17. starptautiskajā arhitektūras izstādē, kas norisināsies no 2020. gada 23. maija līdz 29. novembrim.

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē, tā tiek rīkota reizi divos gados. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002. gada, un nākamajā gadā tā piedalīsies devīto reizi.

Starp metu konkursa dalībniekiem konkursa žūrija izvēlēsies labāko Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju kontekstā ar aktuālajiem procesiem Latvijas un pasaules laikmetīgajā arhitektūrā.

Šī gada Venēcijas biennāles galvenais kurators arhitekts, mācībspēks un vairāku grāmatu autors Hašims Sarkis (Hashim Sarkis) nupat plašākai publikai paziņojis biennāles tēmu „How will we live together?” („Kā mēs kopā dzīvosim?”). Savā vēstījumā Hašims Sarkis aicina arhitektus domāt par nākotnes telpisko vidi un modeļiem, kā mēs dzīvosim, kontekstā ar politiskām un ģeogrāfiskām atšķirībām, gan ekonomisko nevienlīdzību, migrācijas procesiem pasaulē, virtuālo un fizisko vidi, kā arī dažādu vietējo kopienu vajadzībām. Biennāles kurators rosina nacionālās dalībvalstis un šo valstu arhitektus un kuratorus domāt par dažādu profesiju  un pārstāvniecību – mākslinieku, būvnieku, politiķu, žurnālistu, zinātnieku un ikviena pilsoņa – aktīvu iesaisti.

Ar konkursa nolikumu par Latvijas ekspozīcijas īstenošanu Venēcijas arhitektūras biennālē var iepazīties KM tīmekļvietnē, kā arī ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā (Kr. Valdemāra iela 11A, Rīga) darba dienās no plkst. 08:30 līdz 17:00.

Konkursa pretendenti piedāvājumus aicināti iesniegt KM līdz šī gada 16. septembrim, plkst. 11:00.

Iesniegtos pieteikumus vērtēs konkursa žūrijas komisija, kuras priekšsēdētāja ir arhitektu biroja „Didrihsons arhitekti” vadītājs, Nacionālās arhitektūras padomes priekšsēdētājs un Latvijas Arhitektu savienības padomes loceklis Gatis Didrihsons. Savukārt kā žūrijas komisijas locekļi darbosies arhitekte, arhitektu biroja „ĒTER” līdzdibinātāja, Baltijas paviljona līdzkuratore Venēcijas arhitektūras biennāles 15.starptautiskajā arhitektūras izstādē 2016. gadā Dagnija Smilga, arhitektūras platformas a4d.lv galvenais redaktors Artis Zvirgzdiņš, arhitektu biroja „Sarma un Norde” arhitekte, Latvijas Arhitektu savienības padomes locekle Gunta Grikmane un dizaina biroja „H2E” vadošā dizainere, Latvijas Mākslas akadēmijas profesore Ingūna Elere.

Pērn Latviju biennālē ar ekspozīciju „Together and Apart” spilgti pārstāvēja starpdisciplināra kuratoru komanda: arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, arhitekts Matīss Groskaufmanis, scenogrāfe Anda Skrējāne un Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāja Gundega Laiviņa.

Plašāka informācija par 2020.gada Venēcijas arhitektūras biennāles tēmu un organizāciju ‒ Venēcijas biennāles interneta vietnē www.labiennale.org (sadaļā Jaunumi).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40925288sec.