TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valmiermuižas alus darītava veltījumā Valmierai iegulda 15 000 eiro

Valmiermuižas alus darītava investējusi 15 tūkstošus eiro Valmieras pilsētai veltītās BIO liepziedu vēstējas garšas radīšanā, kas savu pirmizrādi piedzīvos Valmieras 736. dzimšanas dienā, ko pilsētā atzīmē no 26. līdz 28. jūlijam. Valmieras liepziedu vēstēja tapusi ar „Gardu muti” zīmolu, kas izceļ tīras Latvijas garšas.


Valmieras devīze ir „Dzīvojam zaļi!”. Augsti attīstīta un moderna industriālā vide Valmierā ir ieskauta sakoptā, daudzveidīgā un dabiskā pilsētvidē, ko papildina meži, zaļās zonas, kā arī Gauja, kas, metot lokus, ienes pilsētā dinamiku. Būtiska ikdienas sastāvdaļa ir zaļās domāšana un dabas vērtību saglabāšana. Pilsētvidē var baudīt liepu saldo smaržu un tā rotā arī pilsētas ģērboni. Tā nu Valmiermuižas alus saimnieks Aigars Ruņģis un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks vienojās, ka Valmierai veltītais dzēriens taps no Latvijā ievāktiem BIO liepziediem un liepu lapām.


„Ir tāda tēja zelta vērtē, kas veldzē vasarā un silda ziemā,” atzīmē J. Baiks. „Liepas kā dzīvības, mīlestības, harmonijas un saskaņas simbols ir arī viens no Valmieras simboliem, kas sakņojas pilsētas ģerbonī. Valmierā, sajūtot gaisā saldo liepu ziedu smaržu, ik gadu zinām – vasara ir sākusies, tādēļ vēlējāmies šo smaržu, garšu un noskaņojumu ielikt īpašā Valmieras dzērienā,” atzīst pašvaldības domes priekšsēdētājs.


Valmiermuižas alus darītavas saimnieks ir valmierietis un atsaucās aicinājumam veltīt dzērienu savai dzimtajai pilsētai. Tēja alus darītavā top gluži kā sendienās mājās un tik tiešām tiek vārīta alus katliem pārtopot par lielām tējas kannām. Bioloģisko liepu ziedus ievāc SIA „3 x 9” zālītes Vecpiebalgā, savukārt liepu lapas tiek plūktas visā Latvijā. Vienā pudelītē ir 35 Latvijas BIO liepu ziedi. „Valmierā domājam par attīstību harmonijā ar apkārtējo vidi un dabu, tādēļ esam īpaši gandarīti, ka Valmieras vēstēja ir tapusi no bioloģiski tīriem produktiem, mūsu tik mīļajai un pazīstamajai liepu ziedu tējas garšai piešķirot mūsdienīgu niansi,” atzīmē J. Baiks.


„Gardu muti” Latvijas BIO liepziedu vēstēja ir pirmā „Gardu muti” vēstēja, kurai ir BIO sertifikācija. Tāpat ar BIO kvalitātes zīmi lepojas Latvijas cidoniju zelteris un cidoniju sukādes. Garškopju veltījums Valmierai savu pirmzirādi piedzīvos tieši Valmieras pilsētas svētkos 26. – 28. jūlijā, kur būs iespēja to arī nogaršot! Iegādāt „Gardu muti” Latvijas BIO liepziedu vēstēju aicinām Valmiermuižas alus tirgotavās, restorānos un izbraukuma garšu bāros, kā arī, ceram uz sadarbību ar citām tirdzniecības vietām Valmierā un Vidzemē!


„Gardu muti” ir garškopju kustība, kas godā Latvjas garšas, atminoties bērnību, jo tieši tur meklējamas vistīrākās garšas! Ar „Gardu muti” zīmolu tapušie dzērieni ir darīti no Latvijas dabā rodamām veltēm, top Valmiermuižas alus darītavā un visplašākajā klāstā pieejami tās tirgotavās Valmiermuižā, Rīgā, Siguldā un Vaidavā. „Valmiermuižas alus” ir maza muižas alus darītava pie Valmieras, kuras mērķis ir attīstīt alus baudīšanas kultūru Latvijā, lai atgrieztu alu uz svinību galda. Alus darītava tirgū ienāca 2009. gada pavasarī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46461391sec.