TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Parakstīta Latvijas – Ungārijas sadarbības programma kultūrā

Piektdien, 2. augustā, svinīgi tika parakstīta Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Ungārijas Cilvēkresursu ministrijas sadarbības programma kultūrā 2019. - 2021. gadam. Jaunā programma aptver abu valstu sadarbību radošajās industrijās, literatūrā, teātra mākslā, mūzikā, dejā, muzeju nozarē, vizuālajā mākslā, kino, tautas mūzikā un mākslā, amatiermākslā, kultūras mantojuma jomā, kā arī bibliotēku un arhīvu nozarēs.

No Latvijas puses abu valstu sadarbības programmu parakstīja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone; no Ungārijas - Ungārijas Cilvēkresursu ministrijas valsts sekretārs Čaba Latorcajs (Csaba Latorcai).

D.Vilsone novērtēja jau esošo sadarbību un pauda pārliecību, ka pēc programmas noslēgšanas tā tiks vēl ciešāk stiprināta: „Noslēgtā sadarbības programma ne tikai stiprina Latvijas – Ungārijas kultūras saiknes, bet dod pamatu nozares profesionāļiem īstenot kopīgus sadarbības projektus, tostarp veidojot kopīgus projektus Eiropas Savienības programmu, piemēram, „Radošās Eiropas” ietvaros.”

Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš uzsvēra programmas sniegto atbalstu efektīvai praktiskajai sadarbībai: “Lai sekmētu augstu kvalitāti un izcilību mākslas izglītībā un pētniecībā, šā gada novembrī tiks uzsākts jauns sadarbības projekts EU4ART starp Latvijas Mākslas akadēmiju un Budapeštas Mākslas akadēmiju (Magyar Képzőművészeti Egyetem). Šī universitāšu apvienība ir daļa no „Eiropas universitātes” programmas. Iniciatīvas mērķis ir veicināt Eiropas augstākās izglītības kvalitāti un sekmēt sadarbību starp institūcijām, to studentiem un darbiniekiem, kā arī veicināt studentu un mācībspēku mobilitāti, un sekmēt Eiropas augstākās izglītības konkurētspēju. Projekts EU4ART ļaus mākslas augstskolām uzlabot savu izglītības un apmācību sistēmu kvalitāti glezniecībā, tēlniecībā un grafikā.”

Vizītes ietvaros Ungārijas Cilvēkresursu ministrijas valsts sekretārs Čaba Latorcajs paredzējis arī apmeklēt gadskārtējos Lībiešu svētkus Mazirbē – šogad Lībiešu svētki Mazirbē sāksies 2. augustā ar Lībiešu kultūras dienu, bet 3. augustā būs gadskārtējie Lībiešu svētki “Nams. Darbs. Prieks”. Svētki Mazirbē notiek kopš 1989. gada, un tas ir viens no svarīgākajiem lībiešu kultūras pasākumiem Latvijā. Šogad tajos tiks svinēta arī Lībiešu kultūras centra (Līvõ Kultūr sidām) 25. jubileja un 80. gadskārta, kopš atklāts Mazirbes Lībiešu tautas nams, kura celšanā savu ieguldījumu deva arī līviem radniecīgās somugru tautas – igauņi, somu un ungāri.

Latviju un Ungāriju saista regulāra sadarbība dažādās jomās. Aktīvs dialogs izveidojies kultūras, izglītības, pašvaldību sadarbības, aizsardzības un lauksaimniecības jomās. Abas valstis strādā pie ekonomisko attiecību un kontaktu veicināšanas. Latvija un Ungārija sadarbojas arī ES un NATO, kā arī citu starptautisko organizāciju ietvaros, izmantojot arī reģionālos sadarbības formātus, piemēram, Višegradas grupas (V4) un Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) sadarbības iespējas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56879783sec.