TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vecrīgā būs par vienu gaili vairāk – atklās Egona Peršēvica vides objektu

26. septembrī pulksten 20.30 Vecrīgas mūsdienīgajā alus krogā “Miezis&KO” (13. janvāra iela 21) publikai tiks atklāts jaunākais tēlnieka Egona Peršēvica vides mākslas objekts “Vecrīgas alus gailis”.

“Jau gandrīz gadu esam vieta Vecrīgā, kas kā bāka pievelk īstenus alus cienītājus ar savu garšu daudzveidību un spēju ik nedēļu piedāvāt ko jaunu no pašmāju vai ārvalstu amatalus darītavām. Ar tēlnieka Egona Peršēvica palīdzību, sākot ar 26. septembri, mūsu kroga ieeju rotās gaismas objekts – “Vecrīgas alus gailis”, kurš turpmāk papildinās Vecrīgas gaiļu pulku. Pirms “Miezis&Ko” ienākšanas 13. janvāra ielas namā šī Vecrīgas daļa tika uzskatīta par nomali. Prasījās kaut kas spožs, Rīgai raksturīgs un aci piesaistošs, lai uzsvērtu piederību pilsētas vecākajai daļai. Tā kā “Miezis&Ko” savā ziņā nāk no Liepājas, likās tikai loģiski pieaicināt Egonu Peršēvicu – lielisku tēlnieku, kurš rezidē Liepājā un kura daiļrades cienītāji esam bijuši jau vairākus gadus. Pie kam pēdējos gados viņa darbos figurēja gaisma,” par to, kāpēc tapis šis mākslas darbs, stāsta “Miezis&KO” īpašnieks, aldaris Reinis Pļaviņš.

"Gaiļu vispār Rīgā ir daudz un vislielākā to koncentrācija ir tieši Vecrīgā. Šī jau tāda laterniņa uz kuru naktstauriņiem salaisties. Vajadzēja objektu, kas izceltu to vietu un spilgti norādītu uz vietas raksturu," ne bez ironijas piebilst tēlnieks.

Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies dziesminieks Imants Daksis, bet mēles tiks lutinātas ar pāris jauniem aliem, tai skaitā “Labieša” kopdarbu ar “Genys” – klasisku IPA ar purva mirti.

Tēlnieks Egons Peršēvics, kurš plašāku atpazīstamību izpelnījās ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centra spoku zirga skulptūras izveidi, ar saviem darbiem regulāri piedalās dažādās izstādēs Latvijā un ārvalstīs. Pēdējo gadu nozīmīgākie notikumi mākslinieka darbībā ir dalība starptautiskajā laikmetīgās mākslas mesē Art Vilnius un Lietuvas simtgadei veltītajā ceļojošajā izstādē, kā arī ar gleznotāju Uldi Rubezi kopīgi veidotais projekts “Nekurienes vidū”, kas tika eksponēts Latvijā un pēcāk arī Lietuvā (Viļņā). Šovasar tēlnieks piedalījās arī starptautiskajā mākslinieku plenērā “Karostas festivāla” ietvaros. Par savu māksliniecisko darbību Egons Peršēvics ir saņēmis vairākas balvas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54920387sec.