TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Darījumu tūrismā prioritārie tirgi ir Skandināvija, Vācija, Lielbritānija un Nīderlande

Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) secinājis, ka darījumu tūrisma veicināšanai Latvijā prioritārie tirgi ir Skandināvijas valstis, Vācija, Lielbritānija un Nīderlande – tās ir valstis, kuras visbiežāk izvēlas Rīgu pasākumu un konferenču rīkošanai.

RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds atzīst, ka, izpētot darījumu tūrista profilu Latvijā, ir izvirzīti mērķa tirgi, uz kuriem tiek vērstas biroja mārketinga aktivitātes un veidotas kontaktbiržas. Viņš uzsver, ka Latvijai darījumu tūrismā ir daudz augstāks potenciāls, nekā līdz šim tas novērtēts. Tāpēc daļa no nākotnes RTAB aktivitātēm būs vērstas darījumu tūrisma attīstīšanai. Kā sekundāros mērķa tirgus RTAB vadītājs min Krieviju, Itāliju, Franciju, Spāniju, Poliju, Ukrainu, Dāniju un Baltkrieviju.

Tūrists, kurš ierodas Latvijā atpūtas braucienā, dienā vidēji tērē 130 eiro un gada griezumā tas valsts ekonomikai kopumā dod 99 miljonus eiro lielu pienesumu. Katrs darījumu tūrists, kurš ierodas Rīgā, atstāj te vidēji trīs reizes vairāk.

Saskaņā ar Latvijas darījumu un pasākumu tūrisma kompāniju uzņemto darījumu tūristu skaitu, aptuveni 40% tūristu veido Skandināvijas valstis – Norvēģija, Zviedrija un Somija. Rēķinot individuāli pēc valstīm, pirmo trijnieku veido Norvēģija (gandrīz 19%), Zviedrija (18%) un Vācija (16%).

RTAB vadītājs norāda, ka darījumu tūrisms ir būtisks atspēriena punkts tūrisma attīstībā kopumā, jo tie, kas atbrauc uz šejieni vienreiz izvēlas atgriezties un rīkot jaunus pasākumus. Tūrisma nozare ir pierādījusi sevi, ka spēj nodrošināt augstu kvalitāti un servisu pasākumu un konferenču rīkošanā, kas ir svarīgākais priekšnosacījums darījumu tūrismā. Tāpat mūsu reģionālā priekšrocība ir gastronomiskais restorānu piedāvājums, kas vilina atgriezties.  

Ar mērķi veicināt darījuma tūrisma attīstību Latvijā, RTAB rīkoja domnīcu, kas bija pirmais šāda veida pasākums, kurā nozares pārstāvji ar ārvalstu ekspertiem un politikas veidotājiem diskutēja par Rīgas kā darījumu tūrisma potenciāla attīstīšanu Baltijas un Ziemeļeiropas mērogā. Diskusija ir nozīmīga ne tikai Rīgas, bet visas valsts tautsaimniecības un izaugsmes kontekstā, jo darījumu tūrisms ir spēcīgs ekonomikas attīstības dzinējspēks. Lai Rīga varētu kļūt ne vien par Baltijas, bet visa Ziemeļu reģiona darījumu tūrisma centru, nepieciešama cieša un savstarpēji koordinēta nozares pārstāvju, politikas veidotāju un tās realizētāju sadarbība. Šim tūrisma segmentam ir liels potenciāls, kura tālākai attīstīšanai nepieciešams visu iesaistīto pušu atbalsts un izpratne.  

Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) izveidoja MEET RĪGA zīmolu 2010. gada nogalē, lai popularizētu Rīgu kā darījumu un pasākumu tūrismu Eiropas valstīs. MEET RĪGA uzdevums ir veicināt un nostiprināt Rīgas un Latvijas statusu kā ideālai konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu norises vietai Ziemeļeiropā, palīdzot konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu organizētājiem atrast vispiemērotāko vietējo pakalpojumu sniedzēju reģionā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46271896sec.