TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Stājušies spēkā aizsargājamo ainavu apvidus «Ādaži» individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi

2019. gada 24. oktobrī stājušies spēkā aizsargājamo ainavu apvidus “Ādaži” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”. Tagad precīzāk noteiktas atļautās darbības aizsargājamā dabas teritorijā.


Līdz šim šī aizsargājamo ainavu apvidus izmantošanu regulēja vispārējie noteikumi par īpaši aizsargājamo teritoriju izmantošanu, taču, lai atvieglotu teritorijas uzraudzību un veicinātu īpaši aizsargājamu sugu un biotopu saglabāšanu, apstiprināti jaunie, specializētie noteikumi. Tie iedala teritoriju vairākās funkcionālajās zonās ar katrā atšķirīgu atļauto izmantošanu.


Starp vispārīgajiem ierobežojumiem, kas ir spēkā visā aizsargājamo ainavu apvidus teritorijā, ir  liegums izmantot svešzemju sugas mežu atjaunošanai un ieaudzēšanai, pārvietoties ar mehāniskiem transportlīdzekļiem ārpus ceļiem un brauktuvēm un tikai ar Dabas aizsardzības pārvaldes atļauju drīkst cirst dobumainus kokus un kokus, kuru caurmērs ir lielāks par 60 centimetriem.


Īpaši ierobežojumi papildus noteikti stingrā režīma zonā, regulējamā režīma zonā, dabas lieguma zonā un ainavu aizsardzības zonā. Piemēram, ainavu apvidus teritorijā ir aizliegts veikt mežsaimniecisko darbību, koku un krūmu ciršanu elektrolīniju trasēs, kā arī  koku ciršanu ārpus meža laika periodā no 15. marta līdz 31.  jūlijam.


Aizsargājamo ainavu apvidus “Ādaži” izveidots, lai rūpētos par militāro mācību rezultātā izveidojušos Latvijas apstākļiem retu biotopu – virsāju un  vāji apauguši smiltāju aizsardzību. Šajā teritorijā sastopams liels skaits aizsargājamu augu un dzīvnieku sugu, piemēram smilšu krupis, sila ķirzaka, dižā jāņeglīte, tumšzilā drudzene, kā arī šeit mitinās vilki, lūši, rubeņi, stepes čipste, apodziņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48736906sec.