TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kultūras ministrija paudusi gatavību valsts īpašumā pārņemt Latvijas Nacionālās operas ēku

Kultūras ministrija (KM) izteikusi gatavību pārņemt Latvijas Nacionālās operas ēku valsts īpašumā – šī gada  9. decembrī, šo jautājumu jau skatīja Rīgas Domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē, kurā nolēma to skatīt nākamreiz, aicinot Kultūras un Finanšu ministrijas pārstāvjus.


„Šāds risinājums no pragmatiskā viedokļa ļaus valstij un Latvijas Nacionālajai operai un baletam racionālāk rīkoties ar ēku, tās uzturēšanu un nākotnes attīstības perspektīvām, tai skaitā novirzot tās atjaunošanai tos finanšu līdzekļus, kurus līdz šim LNOB maksāja par ēku kompleksa nomu un SIA "Rīgas nami" veikto ieguldījumu atmaksu,” akcentē kultūras ministrs Nauris Puntulis.


Operas un baleta žanra un Latvijas Nacionālās operas un baleta darbības un uzdevumu neatraujama sastāvdaļa ir Latvijas Nacionālās operas ēka Rīgā, Aspazijas bulvārī 3, kura sastāv no vēsturiskās ēkas, piebūves, pacēlāja nojumes un vienstāva ēkas – kases, kā arī ar attiecīgajām būvēm saistītā zemesgabala 12 095 kvadrātmetru platībā. 1998. gada 21. augustā Rīgas pilsētas zemesgrāmatā Latvijas Nacionālās operas ēku kompleksa īpašumtiesības reģistrētas Rīgas pilsētai. Latvijas Nacionālās operas vēsturiskā ēka jeb tā sauktais Baltais nams, ir būvēta operas un baleta žanra izrādēm pirms vairāk nekā 150 gadiem un savu misiju gadsimtu laikā un vēstures griežos nekad nav mainījusi.


„Latvijas Nacionālā opera un balets ir gandarīta par Rīgas domes un Kultūras ministrijas gatavību rast risinājumu, kura rezultātā ēka pirmo reizi vēsturē nonāktu valsts un Latvijas Nacionālās operas un baleta rokās. Latvijas Nacionālās operas ēkai ir vairāk kā 150 gadi. Kopš 1998.gada ēkas īpašumtiesības reģistrētas Rīgas domei.  Mēs izsakām pateicību Rīgas domei un SIA "Rīgas nami" par līdzšinējo sadarbību. Šīs sadarbības ietvaros ir veikti nozīmīgi ieguldījumi -  tai skaitā krēslu restaurācija un kases telpu atjaunošana, kurus var novērtēt ikviens Baltā nama apmeklētājs,” pauž LNOB valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24320602sec.