TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lielvārdieši meklē idejas novada tūrisma potenciāla veicināšanai

2019. gada 10. decembrī koprades telpā "CoLabora" norisinājās seminārs par digitālo komunikāciju un kultūrvēsturiskā potenciāla izmantošanu mārketingā, kurā piedalījās Lielvārdes novada pašvaldības pārstāvji, uzņēmēji un kultūras darbinieki.

Pasākuma iniciatori un organizatori ir Lielvārdes novada pašvaldība. "Sākumā uz semināru aicinājām tikai uzņēmējus, bet viņi vēlējās arī kultūras darbinieku klātbūtni, lai varētu veidoties kopīga platforma un izpratne par to, kā organizēt pasākumus novadā. Semināra mērķis ir izprast, kā varētu veiksmīgāk izmantot kultūrvēsturisko mantojumu novadā, kā arī piesaistīt vairāk interesentu, kas vēlētos apmeklēt Lielvārdes novadu un piedalīties dažādos mūsu organizētos pasākumos. Seminārā būtisku vietu esam atvēlējuši arī mācībām digitālajā komunikācijā, jo tā ir tā vide, kurā šobrīd jākomunicē ar potenciālajiem novada apmeklētājiem," norāda Lielvārdes novada pašvaldības Komunikācijas un tūrisma attīstības nodaļas vadītāja Margarita Apine.

Semināra dalībnieki vispirms noklausījās scenogrāfes un kultūras projektu vadītājas Brigitas Strodas lekciju par saimniekošanu kultūrvēsturiskas ainavas teritorijā un vietējās teritorijas dabas un kultūras mantojuma potenciāla izmantošanu savā labā.

Savukārt lektore Ieva Knāķe, kura ir komunikācijas nozarē zināms un cienīts speciālists digitālās komunikācijas jomā, stāstīja par dažādu sociālo tīklu izmantošanu auditorijas sasniegšanā.

"Es vēlos panākt, lai semināra dalībnieki mazliet no citas puses paskatās uz saviem līdzšinējiem zīmoliem, uz to, kā viņi izskatās, par ko viņi runā un ar ko viņi runā, lai mazliet aizdomājas, ka varbūt ir vēl citas auditorijas, citas perspektīvas, kā skatīties uz šo zīmolu, lai sasniegtu jaunas auditorijas un paplašinātu redzesloku," atklāj I.Knāķe.

Pēc lekciju noklausīšanās semināra dalībniekiem darba grupās tika dots uzdevums radīt idejas pasākumiem, ko varētu īstenot Lielvārdes novadā. Idejas autoriem bija jāzina, kādai auditorijai šie pasākumi adresēti un kā izmantot sociālos tīklus, lai uzrunātu potenciālos apmeklētājus.

Pasākumu norisei tika izvēlētas dažādas kultūrvēsturiskas vietas Lielvārdes novadā – Dzejas ozoli Kaibalā, Daugava, Lielvārdes parks. Regate pa Daugavu ar peldošo restorānu "Ciemos pie Lāčplēša un Laimdotas",  koncerts uz Daugavas, nometne, kurā varētu dzīvot kā viduslaikos, kas sasauktos ar Lielvārdes pils svētkiem – tās ir tikai nedaudzas no semināra dalībnieku idejām, ko varētu īstenot Lielvārdes novadā.

Darba grupa, kuras ideju prezentēja Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolas direktore Mārīte Puriņa, par norises vietu izvēlējās Dzejas ozolus Kaibalā:

"Šī vieta novadā vēl nav tik zināma un atpazīstama, tāpēc ir vērts to parādīt gan pašiem Lielvārdes novada iedzīvotājiem, gan arī viesiem. Mēs izvēlējāmies tur rīkot Dzejas dienas "Jaunā Lielvārdes josta", lai varētu ieinteresēt par dzeju tieši jaunus cilvēkus. Tās būtu modernās Dzejas dienas, kurās ieejas biļete būtu paša sacerēts dzejolis. Katra autora darbs tiktu izvietots uz improvizētas Lielvārdes jostas, kas  pasākuma gaitā tiktu apvīta ap ozoliem. Dzejas rindas tiktu rakstītas ar luminiscējošiem rakstāmrīkiem, lai tās būtu pamanāmas arī tumsā. Pasākumā piedalītos jaunie un dullie dzejnieki. Noslēgumā skanētu reps, kas ir mūsdienu dzeja. Šis pasākums varētu piesaistīt tuvāku un tālāku novadu jauniešus."

Semināra dalībnieku vidū arī Lielvārdes novada Kultūras centra projektu vadītāja Līga Cerbule: "Esmu tikko uzsākusi strādāt Lielvārdes novada Kultūras centrā, tāpēc bija ļoti noderīgi piedalīties seminārā, lai iepazītu cilvēkus, uzzinātu ko jaunu un smeltos idejas turpmākajam darbam. Dzirdētais noteikti noderēs, lai varētu veiksmīgi organizēt pasākumus."

Arī M.Apine atzīst, ka ir gandarīta par notikušo semināru, jo tā iespaidā veidojas kopējais redzējums, un jau pasākuma laikā tika  apspriestas konkrētas idejas, kuras varbūt varētu īstenot jau tuvākajā laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78331017sec.