TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» turpina darbu ierobežotā apjomā

Pēc starptautisko regulāro un neregulāro pasažieru lidojumu apturēšanas, lidosta "Rīga" no 2020. gada 17. marta turpina darbu ierobežotā apjomā, apkalpojot repatriācijas reisus, kravu pārvadājumus un citus atļautos lidojumus.

Turpināsies arī iekšzemes lidojumi Rīga-Liepāja, ko nodrošina nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Lidosta sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) turpinās piedāvāt iespēju veikt veselības pārbaudes ar repatriācijas reisiem ielidojošiem pasažieriem un informēs ceļotājus par nepieciešamību ievērot obligātu 14 dienu karantīnu. Mediķu punkti lidostā strādās saskaņā ar šo reisu grafikiem.

"Mūsu darbinieku un sabiedrības kopējā drošība un veselība ir lidostas "Rīga" prioritāte un vērtība, tāpēc mums ir jāpieņem un jāīsteno noteiktie pasākumi COVID-19 vīrusa turpmākai ierobežošanai. Mūsu galvenais uzdevums šajā krīzes situācijā ir nodrošināt to reisu apkalpošanu, kas turpinās lidojumus, kā arī uzņēmuma operacionālo un finansiālo stabilitāti, lai pēc situācijas normalizēšanās pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot lidostas darbību pilnā apjomā. Vēlos pateikties lidostas profesionālajai komandai par paveikto šajā saspringtajā darba posmā!" norāda lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lidostas stāvvietās šobrīd ir izvietoti 45 gaisa kuģi, kuriem lidosta "Rīga" ir bāzes lidosta – 37 nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" lidmašīnas, 6 aviokompānijas "SmartLynx" un divi "WizzAir" gaisa kuģi, kā arī trīs privātās lidmašīnas. Kopumā lidojumu ierobežojumu laikā  lidostā "Rīgā" atradīsies vairāk nekā 50 gaisa kuģu.

Tāpat lidostā strādājošie uzņēmumi turpinās lidmašīnu remontdarbus, notiks treniņlidojumi un tehniskie reisi bez pasažieriem.

Aviokompānijām, kas vēlas saņemt īpašo atļauju pasažieru pārvadājumiem, jāvēršas Satiksmes ministrijas Aviācijas departamentā. Informācija par lidojumiem, kam piešķirta satiksmes ministra atļauja, atrodama Satiksmes ministrijas mājaslapā. Pasažierus pirms biļešu iegādes aicina pārliecināties, vai reiss, uz kuru biļetes tiek tirgotas, ir saņēmis satiksmes ministra atļauju.

Lidosta atgādina, ka visus jautājumus, kas saistīti ar lidojumu rezervācijas atcelšanu vai maiņu, kā arī līdzekļu atgūšanu, pasažieriem jārisina ar savām aviokompānijām. Lidosta aicina šos jautājumus ar aviokompānijām risināt attālināti, neierodoties klātienē lidostā.

Latvijas pilsoņi, kas atrodas ārvalstīs un nonākuši ārkārtas situācijā, ir aicināti sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu pa tālruni +371 26337711 un reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Tos, kas vēlas atgriezties mājās ar gaisa satiksmi, aicinām reģistrēties nacionālās aviokompānijas "airBaltic" mājas lapā.

Lidosta arī atgādina, ka ārvalstu pilsoņiem pēc 17. marta plkst. 00.00 ieceļošana Latvijā ir atļauta tikai ar īpašu ārlietu ministra un iekšlietu ministra atļauju. Ārvalstu pilsoņi, kas atrodas Latvijā un vēlas izceļot, drīkst šķērsot valsts robežu. Ārvalstu pilsoņus, kas atrodas Latvijā un nav atraduši iespēju izceļot, aicinām vērsties savas valsts vēstniecībā.

Jau ziņots, ka nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas COVID-19 izplatību Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija un no šā gada 17. marta plkst. 00.00 līdz 14. aprīļa 23.59 ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi no un uz lidostu "Rīga".

Pēdējais starptautiskais pasažieru reiss lidostā "Rīga" ieradās ar īpašu satiksmes ministra atļauju 17. marta agrā rītā no Kutaisi Gruzijā, un to izpildīja Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "WizzAir".

Lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2019.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru. Kompānijas "Cirius" pētījumā lidosta "Rīga" atzīta par 2019.gada 4.punktuālāko lidostu pasaulē vidējo lidostu grupā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57897401sec.