TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Gastro Tirgus: Centrāltirgus vadības rīcībai, laužot līgumu, ir neskaidri motīvi

Līguma laušanai nav racionāla skaidrojuma vai pamatojuma. Neraugoties uz veiktajiem ieguldījumiem drošības apstākļu uzlabošanā un vides labiekārtošanā, kā arī tirgus atpazīstamības sekmēšanā vairāk nekā 2 miljonu eiro apmērā, notariāli apstiprinātu vienošanos un tirgus vadības vairākkārt pausto ieinteresētību sadarbībā, pretimnākšanas vietā saņemam negaidītu līguma laušanu, turklāt uzzinot to no preses, nevis no AS "Rīgas Centrāltirgus" vadības, tā radušos situāciju komentē "Centrālais Gastro Tirgus".

Uzņēmums kategoriski noraida izskanējušo informāciju, ka vairākkārt būtu ignorējuši brīdinājumus no AS "Rīgas Centrāltirgus" puses – tieši pretēji, SIA "International SV" vairākkārt aicinājis tirgus vadību uz kompromisu, norādot uz būtiskām nepilnībām īres maksas aprēķināšanās kārtībā un aicinot tās novērst. Tāpat uzņēmums ir aicinājis AS "Rīgas Centrāltirgus" ņemt vērā visus papildus izdevumus, kas radušies tirgū pastāvošā noziedzības līmeņa dēļ, nekorekti norādītā apmeklētāju skaita un kļūdaino finanšu prognožu ietekmē.

SIA "International SV" atzīst pastāvošās parādsaistības pret AS "Rīgas Centrāltirgus", uzsverot, ka tika noslēgta notariāli apstiprināta vienošanās par to atmaksu. Tomēr, noslēdzot vienošanos, uzņēmums, tāpat kā citi, nespēja paredzēt ārkārtas situācijas iestāšanos, kas ik dienas radīja līdz pat 20 – 30 tūkstošiem lielus zaudējumus. Ņemot vērā radušos apstākļus un atgādinot par 2020. gada 13. februārī noslēgto vienošanos, kurā minēta apņemšanas pārskatīt nomas maksas apmēra ekonomisko pamatojumu un iespēja veikt izmaiņas, SIA "International SV" vairākkārt aicinājis AS "Rīgas Centrāltirgus" pārskatīt vienošanos un pārslēgt to ar jauniem nosacījumiem, apņemoties dzēst izveidojušos nomas maksas un komunālo maksājumu parādu vienmērīgos maksājumos 8 mēnešu laikā, veicot maksājumus līdz katra mēneša 30. datumam. Vienošanās paredz arī pirmstermiņa parāda atmaksu gadījumā, ja SIA "International SV" un AS "Rīgas Centrāltirgus" spēs vienoties par nomniekam labvēlīgākiem nosacījumiem. Tāpat SIA "International SV" ir iepazīstinājis tirgus vadību ar naudas plūsmas prognozi, kas atspoguļo uzņēmuma spēju norēķināties ar vienošanās gadījumā.

"Stāsts nav tikai par vienu uzņēmumu, bet par AS "Rīgas Centrāltirgus" attieksmi pret nomniekiem kopumā, nespēju izvērtēt reālo situāciju un nevēlēšanos nākt uz kompromisu. Varam tikai minēt, kāds ir iemesls, kāpēc tik strauji nepieciešams "atbrīvoties" no nomnieka, kas ilgstoši un mērķtiecīgi sekmējis tirgus vīzijas, misijas un vērtību realizēšanu un pilsētas tēla uzlabošanu. Neraugoties uz to, mēs joprojām esat atvērti sadarbībai, noslēdzot jaunu vienošanos ar adekvātu īres maksu," norāda "Centrālais Gastro Tirgus" idejas autors,  SIA "International SV" īpašnieks Viktors Ravdive.

"Centrālais Gastro Tirgus", kurā apgrozījums šobrīd ir 3 421 755 eiro, bet valsts budžetā iemaksātie nodokļi uz šo dienu sastāda 751 267 eiro, tika atvērts 2019. gada sākumā AS "Rīgas Centrāltirgus" gastronomijas paviljonā. Izpildot ar priekšlīgumu uzņemtās saistības, SIA "International SV" bija ieguldījusi gastronomijas paviljonā izbūvē neatdalāmos ieguldījumus 250 000 EUR apmērā, kā arī papildus veica ievērojamus ieguldījumus tirdzniecības vietas izbūvē (t.sk. inženiertehniskajos tīklos). Sabiedrības veikto ieguldījumu gala izmaksas sastādīja 2,1 miljonu eiro. Projekta "Centrālais Gastro Tirgus" ietvaros gastronomijas paviljona nomātajā daļā bija paredzētas vairāk nekā 20 tirdzniecības vietas (kioski), tomēr potenciālie sadarbības partneri augstās nomas maksas un tirgu esošās kriminogēnās vides dēļ nebija gatavi uzsākt savu darbību, tādēļ SIA "International SV" pamatuzdevums bija viena gada laikā attīstīt tirgus vidi ar pašriskiem un pašoperēšanu, lai būtu iespējama nomnieku piesaiste.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74357915sec.