TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidostā «Rīga» ierosina noteikt obligātu prasību lietot sejas masku

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits 2020. gada 13. maijā apmeklēja starptautisko lidostu "Rīga", lai pārliecinātos par lidostas izstrādātajiem pasākumiem tās infrastruktūras un procedūru pielāgošanai darbam Covid-19 pandēmijas apstākļos. "Ir svarīgi vīrusa pandēmijas laikā pasažieriem, darbiniekiem un lidostas sadarbības partneriem sniegt maksimālu aizsardzību un drošības sajūtu, ka lidosta ir rūpīgi pārdomājusi visus nepieciešamos piesardzības pasākumus," uzsvēra ministrs.

Vienlaikus lidostai jāsaglabā gan augsts servisa līmenis, gan jāīsteno visas līdzšinējās aviācijas drošības procedūras un jābūt par lidostā strādājošo uzņēmumu, darbinieku un klientu sadarbības un komunikācijas centru vienotu veselības drošības vadlīniju ievērošanā.

"Vizītes laikā pārliecinājos, ka lidostas piedāvātais pasākumu komplekss nodrošinās epidemioloģiski drošus pasažieru apkalpošanas procesus un nemainīgu klientu servisa līmeni lidostā laikā, kad pakāpeniski tiks atjaunoti starptautiskie pasažieru aviopārvadājumi," pēc tikšanās teica Tālis Linkaits.

Lidostas "Rīga" darba grupa, izstrādājot un ieviešot programmu drošiem lidojumiem Covid-19 pandēmijas apstākļos, ir vadījusies no Latvijas un pasaules veselības institūciju un starptautisko aviācijas organizāciju rekomendācijām aviācijas nozarei.

Satiksmes ministrs iepazinās ar lidostas vadības sagatavoto programmu #NeļaujVīrusamCeļot, kas paredz pasākumu kompleksu lidostas darbinieku un klientu drošībai Covid-19 pandēmijas laikā. Tas iekļauj gan darbinieku nodrošināšanu ar individuālās aizsardzības līdzekļiem atbilstoši darba specifikai, gan pastiprinātu telpu, virsmu un darba vietu dezinfekciju, gan dezinfekcijas līdzekļu pieejamību pasažieriem.

Pasažieru informēšanu lidosta organizēs, turpinot izvietot distancēšanās atzīmes uz grīdas un sēdvietām, atgādinot par piesardzības pasākumiem monitoros, drukātajos materiālos un balss apziņošanas sistēmā. Tiks plānota arī gaisa kuģu izvietošana pie izejām un iekāpšanas sektoros tā, lai pēc iespējas samazinātu autobusu izmantošanu un izvairītos no pasažieru pulcēšanās.

Atsākoties regulāriem pasažieru lidojumiem, lidosta ierosina noteikt obligātu prasību lietot sejas masku vai citu mutes un deguna aizsegu, uzturoties lidostas terminālī. Pasažieriem, kuri lidostā būs ieradušies bez maskas, būs nodrošināta iespēja to iegādāties pirms ieejas terminālī. Tāpat lidosta uzskata, ka sadarbībā ar veselības institūcijām ielidojošajiem pasažieriem joprojām būtu jānodrošina iespēja veikt veselības pārbaudi.

Izvērtējot starptautisko praksi veikt izlidojošiem un ielidojošiem pasažieriem temperatūras mērīšanu un ņemot vērā, ka par šādu iespēju interesējušās arī vairākas aviosabiedrības, lidosta sadarbībā ar nacionālo aviosabiedrību airBaltic ir gatava nodrošināt termokameras un personālu, lai veiktu temperatūras mērīšanu gan izlidojošiem, gan ielidojošiem pasažieriem.

"Vienīgais, kas pilnībā kontrolē visu piesardzības pasākumu ievērošanu, ir pats vīruss. No ikviena lidostas darbinieka un pasažiera rīcības ir atkarīga vīrusa ierobežošana. Tāpēc visi lidostas ieviestie piesardzības pasākumi būs efektīvi tikai tad, ja ceļotāji sadarbosies ar lidostas dienestiem un noteiktos ierobežojumus atbildīgi ievēros," teica satiksmes ministrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58377099sec.