TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ūdens transporta iespējas no Daugavas lejteces līdz pat Baltijas jūras vārtiem

Evija Kukuvasa, “ATT Agency” vadītāja, kas nodrošina izmitināšanu, visa veida transporta pakalpojumus uz ūdens, zemes un gaisā, kā arī komandas saliedēšanas treniņus


Vasaras sezona ir sākusies, un šajā laikā aizvien populārāks kļūst dažāda veida ūdens transports. Tas dod iespēju ne tikai daudz ātrāk nokļūt no viena krasta otrā, bet tā ir arī fantastiska alternatīva mums tik pierastajām automašīnām, velosipēdiem un moto transportam. Pēdējo gadu laikā ir parādījušies uzņēmumi, kas īsteno dažāda veida izbraucienus gan pa Daugavu, gan Rīgas kanālu. Ir izstrādāts arī projekts ceļam no Bolderājas līdz Rīgas centram, kas tiek plānots kā alternatīva pierastajam sabiedriskajam transportam.


Apskatot ūdens transporta iegādes un izmantošanas tendences, pēdējo gaidu laikā cilvēki to izvēlas, balstoties uz savām vēlmēm. No klientu pieprasītākajiem izklaides braucieniem vispopulārakie maršruti ir došanās izbraucienā līdz jūras vārtiem, Mežaparkam vai uz Jūrmalu. Izvēloties īsākus braucienus, klienti labprāt apbrauc Zaķusalas torni. Savukārt kāzinieki izmanto motorlaivas, lai nokļūtu līdz Svētku pilij, kas ir populāra kāzu svinību vieta un atrodas tieši Daugavas krastā. Ja vēlme ir vairāk ceļot pa iekšējiem ūdeņiem vai līdz Jūrmalai, kā arī nodarboties ar dažādiem ūdens sporta veidiem (veikbordu, ūdenslēpošanu u.c.), tiek iegādāta maza izmēra vai neliela izmēra motorjahta. Ceļojumiem pa jūru visaktuālākā izvēle ir buru jahta, kas dod pilnīgi citas iespējas un sajūtas. Šeit gan jāatzīmē, ka augstā masta dēļ jahtas nevar pabraukt zem tiltiem. Protams, ir arī ūdens motocikli – šeit gan jāatceras par noteikumiem un ātrumu, kas jāievēro Daugavas ūdeņos un ostu tuvumā.


Sākoties jaunajai sezonai, mēs cenšamies atklāt jaunas iespējas, ko piedāvāt viesiem – gan individuālajiem, gan dažāda lieluma grupām. Mūsu piedāvājumā ir vairāki romantiski izbraucieni pa Rīgas kanāliem ar upju laivu, luksus klases motorlaivu izbraucieni, saulrieta sagaidīšana ar šampanieti uz jahtas vai motorlaivas, dažādi ūdens transferi jaunlaulātajiem uz kāzu norises vietām ūdens tilpņu tuvumā. Viena no pieprasītākajām jaunlaulāto fotosesiju pieturvietām ir Klīversalas rags pretī Swedbank ēkai un Vecrīgai, kur ir ponton.lv piestātne. Tāpat populāri ir dažādi koorparatīvo klientu izbarucieni ar jahtām, kuros iespēja piedalīties līdz pat 200 cilvēkiem. Katrs pieprasījums ir individuāls piedāvājums, lai garantētu pozitīvas emocijas un klienta labsajūtu.


Jaunu piestātņu izbūvei un infrastruktūras attīstībai ir liels potenciāls, kas pozitīvi varētu ietekmēt šī pagaidām rīdziniekiem un Latvijas iedzīvotājiem nepierastā pārvietošanās veida popularitāti. Daudzās ārvalstīs tā jau ir patīkama un zaļi domājoša ikdiena. Daugavas kreisajā krastā ir tikai dažas piestātes, arī upes labajā krastā piestātņu, kur varētu pietauvoties, ir maz. Pilsētas centram vistuvākajai ostai – Andrejostai – kapacitāte laivu uzņemšanai ir tik liela, cik tā ir. Labā ziņa ir tā, ka, attīstoties Daugavas kreisajam krastam, piestātņu skaits strauji palielinās, kas dod labus priekšnosacījumus privātā ūdens transporta aktualitātei. Arī Jūrmalā šobrīd ir izveidotas ērtas un modernas piestātnes, tiek sakārtota infrastruktūra, kas nodrošina ērtu piekļuvi gan no ūdens puses, gan koplietošanas ceļiem, lai varētu nodrošināt tālāku klientu transporta servisu. No praktiskā viedokļa ir svarīgi, lai ostas teritorija būtu labiekārtota un cilvēkiem būtu iespēja novietot automašīnas vai velosipēdus, kamēr tiek baudīta atpūta uz ūdens.


Strauja ūdens transporta attīstība Rīgā varētu notikt brīdī, kad sakārtosies aktuālais piestātņu jautājums Daugavas labajā krastā ap Vecrīgu – tad arī varēsim novērot, kādas ir galvenās priekšrocības šim transporta veidam. Šobrīd Rīgā tas ir kā atpūtas un izklaides veids, bet jaunas piestātnes un esošo paplašināšana tikai veicinās tā izmantošanu un pieprasījumu. Nav šaubu, ka Rīgai piestāv dažāda izmēra motorlaivas un jahtas Daugavas krastos, turklāt pietauvošanās gan restorānu, gan kafejnīcu tuvumā būtu papildu pakalpojumu iespēja dažādām kompānijām. To šobrīd var lieliski redzēt pie “Ostas skatiem”, kad individuālo motorlaivu vai jahtu īpašnieki var pietauvoties pie restorāna un doties vakariņās.


Turklāt nākotnes projekti Klīversalas tuvumā, Āgenskalna līcī pie River Breeze Residence būs lielisks papildinājums pilsētas ainavā, kā arī vienreizēja iespēja attīstīt ūdens transporta piedāvātās pārvietošanās iespējas Daugavas kreisajā krastā. Šeit ir auglīga vide gan jaunām piestātnes vietām, gan pastaigu tiltiņiem un kafejnīcām uz ūdens.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71210313sec.