TŪRISMA BIZNESS | Bizness

UNESCO vērtēs Rīgas balles iekļaušanu pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā

10.oktobrī Latvijas galvaspilsētā norisināsies grandiozs nacionāla līmeņa kultūras pasākums – Rīgas balle. Melngalvju nams vērs savas durvis viesiem, lai vienu vakaru ļautu tiem iegremdēties klasiskas XVIII – XIX gs. Eiropas balles atmosfērā. Šogad ar Rīgas balli saistās divi svarīgi notikumi – pasākums svin savu piecu gadu jubileju un tiek izskatīts pieteikums par tā iekļaušanu UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.


“Mēs priecājamies paziņot, ka esam iesnieguši dokumentus, lai Rīgas balli iekļautu Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma un UNESCO pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Balles iekļaušana valsts svarīgākā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā būtu mums patiesa atzinība un laba dāvana jubilejā! Šogad Rīgas balle notiks oktobrī, un debitantu atlase jau norit pilnā sparā. Sabiedrisko ierobežojumu laikā mēs turpinājām aktīvi strādāt pie pasākuma organizēšanas, jo mūsu mērķis ir dāvināt rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem iespējami vairāk pozitīvu emociju šajā sarežģītajā laikā. Tāpat vēlamies uzsvērt, ka pasākums atbildīs visaugstākajiem veselības drošības standartiem, kas ir īpaši svarīgi Covid-19 laikā. Mūsu viesi ir mūsu prioritāte, tādēļ darīsim visu iespējamo, lai pasākuma laikā viņi justos drošībā,” pastāstīja Latvija dziedātāja un Rīgas balles patronese Natālija Tumševica – Ērgle.


Pasākuma organizatori ir pārliecināti, ka Rīgas balles iekļaušana Latvijas un UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstos ne tikai palīdzēs palielināt pasākuma atpazīstamību, bet arī piesaistīs valstij daudz tūristu no Rietumeiropas.


UNESCO pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā ir iekļauti vairāk nekā tūkstotis objektu, tostarp arī slavenās Vīnes balles. Latviju sarakstā pārstāv Dziesmu un deju svētki, kā arī suitu kultūrtelpa. Latvijas nacionālajā sarakstā ir iekļautas 19 nemateriālās kultūras vērtības, kas ir svarīgas un saglabājamas nākamajām paaudzēm.


Rīgas balles misija ir atbalstīt Latvijas kultūru un saglabāt nacionālās tradīcijas, kā arī sniegt materiālu palīdzību jaunajiem talantīgiem muzikantiem un popularizēt klasiskos mākslas veidus. Rīgas balle ir kā radīta, lai pārstāvētu Latviju kultūras jomā visā pasaulē un motivētu vietējos talantus turpināt radošo izaugsmi dzimtajā valstī.



Rīgas balli organizē biedrība Royal Events.


Rīgas balle notiek ar Rīgas Domes un Rīgas Tūrisma attīstības biroja LIVE RIGA atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51874781sec.