TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Hakatonā «Rīga 2020» uzvar un līdzfinansējumu saņem 6 tūristu piesaistes idejas

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) rīkotajā tiešsaistes Hakatonā "Rīga 2020" uzvarējuši un līdzfinansējumu saņems seši tūristu piesaistes projekti. Idejas realizācijai katra komanda iegūs līdz 10 tūkstošiem eiro.

"Vērtējot hakatonā tapušos projektus, žūrija deva priekšroku tām idejām, kurām ir ne tikai lielāka iespēja uzrunāt pašmāju un ārvalstu tūristus šovasar, bet arī kļūt par ilgtermiņa tūrisma produktiem. Tāpat mums bija svarīgi, lai plānotie pasākumi ir vērsti uz dažādām mērķauditorijām, piemēram, jauniešiem, ģimenēm ar bērniem un kultūras tūristiem," uzsver Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes locekle Ieva Lasmane.

No deviņiem finālā prezentētajiem projektiem žūrija izvēlējusies sešus labākos: "wandeRIGA - Piedzīvojumu spēle Rīgā" (Silvija Freimane ar komandu); "Literatūre. Rīgas poētiskais ceļvedis" (Marta Selecka ar komandu); "Pilsētnieki / Urbanists" (Ieva Irbina ar komandu); "Explorium" (Ļena Festere ar komandu); "Kultūras AKA /Kultūras AKAdemia" (Gints Kronbergs ar komandu); "Tilts Rīga–Hollywood" (Dana Bjorka ar komandu).

"wandeRIGA" projekta ietvaros plānots radīt digitālu Rīgas piedzīvojumu spēli/orientēšanos, kuras laikā rīdziniekiem un viesiem ir iespēja atraktīvi un interesanti pavadīt laiku, atklājot Rīgu no jauna. Savukārt projekta "Literatūre" mērķis ir izveidot nestandarta rīku – Rīgas poētisko ceļvedi, kas ved pa un pie mūsdienu Latvijas autoru – izcilāko rakstnieku un dzejnieku aprakstītām vietām, objektiem un stāstiem Rīgā.

Projekta "Pilsētnieks" ietvaros, izmantojot arhitektūras un mākslas instalāciju paņēmienus, tiks radīta Rīgas pieredzes "sazipota" versija – izstāde-ekskursija ar notikumu elementiem Hanzas peronā. Savukārt projekts "Explorium" ir iecerēts kā interaktīva izstāde lieliem un maziem, kas izmantojot zinātni un tehnoloģijas, rosinās zinātkāri un atklās vēl nezināmo par mūziku.

Interaktīvais pilsētvides objekts – Kultūras AKA (vai Kultūras AKAdemia) būs portāls, komunikācijas platforma, ar kuras palīdzību sabiedrība var interaktīvā veidā iepazīties ar dažādām pilsētas kultūras formām un slēptajiem dārgumiem. Projekta "Tilts Rīga–Hollywood" mērķis ir radīt aizraujošu, starpdisciplināru un laikmetīgu tūrisma un teātra simbiozes notikumu, izceļot Mihaila Čehova personību caur Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un izveidojot intelektuāli bagātu, izzinošu un dažādām auditorijām saistošu ekskursiju.

Hakatons norisinājās divas dienas (48 stundas), kuru laikā dalībnieki (ideju ģeneratori un hakeri) ar mentoru, konsultantu un nozares ekspertu palīdzību izstrādāja konkrētus galvaspilsētas pasākumu piedāvājumus. Hakatons "Rīga 2020" tika īstenots RTAB tūrisma atjaunošanas plāna ietvaros un ir daļa no nozares atbalsta pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.84207296sec.