TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Noteiktas stingrākas drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem

Ņemot vērā Covid-19 straujāku izplatīšanos pēdējās nedēļas laikā, Ministru kabineta 2020. gada 10. jūlija ārkārtas sēdē apstiprināja grozījumus 2020. gada 9. jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", nosakot stingrākas drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbībai.

Līdz ar 10. jūlija valdības lēmumu tiek atjaunots jau iepriekš bijušais ierobežojums pieļaujamajam apmeklētāju skaitam pie galdiņiem, kas no š.g. 11. jūlija tiek noteikts sekojošs:

  • iekštelpās pie viena galdiņa neatrodas vairāk par četriem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi;

  • ārtelpās pie viena galdiņa neatrodas vairāk par astoņiem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Tāpat tiek noteikts, ka kultūras, sporta, izklaides, tai skaitā diskotēku, un reliģiskās darbības veikšanas vietas, kā arī sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu uzsāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 24.00, izņemot brīvdabas kino demonstrācijas pasākumus, kurus beidz ne vēlāk kā plkst. 02.00.

Vienlaikus sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem (kafejnīcām, restorāniem, bāriem un citiem) sabiedriskās ēdināšanas vietās apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases) jāizvieto skaidri salasāma publiski pieejama informācija par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā gan iekštelpās, gan ārtelpās. Tas jāaprēķina, balstoties uz jau šobrīd spēkā esošām prasībām nodrošināt ne mazāk kā 3 m2  no publiski pieejamās platības uz vienu apmeklētāju un prasību nodrošināt 2 metrus starp galdiņiem.

Ekonomikas ministrija (EM) aicina sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus rūpīgi ievērot visas noteiktās prasības, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 izplatīšanos! Tāpat EM aicina apmeklētājus ievērot visas šīs prasības, informēt sabiedriskās ēdināšanas vietu darbiniekus, ja tās netiek ievērotas, kā arī neapmeklēt tās vietas, kur tās netiek ievērotas vai kur notiek cilvēku drūzmēšanās!

Vienlaikus EM atgādina, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā arī turpmāk jānodrošina, ka:

  • tiek ievērota divu metru distance starp galdiņiem, ja starp tiem nav izveidota norobežojoša siena;

  • ir pieejama iespēja apmeklētājiem iegādāties ēdienus arī līdzņemšanai;

  • galda piederumu, trauku komplektu un salvešu izsniegšana notiek katram apmeklētājam individuāli;

  • pēc katra apmeklētāja ēdienreizes tiek veikta galdiņu dezinfekcija.

Detalizēti ar grozījumiem MK noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Vienlaikus informējam, ka pagaidām netiek mainītas šobrīd MK noteikumos ietvertās prasības dažāda veida pasākumu (kāzas, izlaidumu u.c. svinības, banketi, utt.) organizēšanai, tostarp sabiedriskās ēdināšanas vietā, nosakot maksimālo personu skaitu, kā arī vispārīgās prasības kontrolēt cilvēku plūsmu, lai novērstu drūzmēšanos pie ieejām, izejām, tualetēm, kasēm utml.

Pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanās vietās var būt šāds maksimāli pieļaujamais personu skaits (maksimālais personu skaits neietver darbiniekus):

  • no š.g. 1. - 31. jūlijam vienlaikus var uzturēties ne vairāk kā 100  cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka kā 1000 m2, 500 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka kā 1000 m2, un 1000 cilvēki ārtelpās;

  • no š.g. 1. - 31. augustam pasākumā vienlaikus uzturas ne vairāk kā 250 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka kā 1000 m2, 500 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka kā 1000 m2, un 3000 cilvēki ārtelpās.

Vienlaikus, organizējot pasākumu vai sniedzot saimniecisku pakalpojumu objektā, kura kopējā publisko telpu platība pārsniedz 1000 m2:

  • ja iespējams, jāveic cilvēku uzskaite, kas atrodas telpās;

  • jānodrošina, ka pasākuma norises vietā atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pasākuma norises vai saimniecisko pakalpojuma sniegšanas telpas platība un infrastruktūra;

  • uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā uz 4 m2 no pasākuma norises vai saimnieciskā pakalpojuma sniegšanas telpas platības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95156693sec.