TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ar 17.jūliju Tērbatas ielu uz mēnesi nodos gājējiem un tirgotājiem

14. jūlijā, Rīgas pilsētas pašvaldības un sabiedrisko organizāciju pārstāvji informēja par iniciatīvu, mērķiem, programmu un plānotajām izmaiņām satiksmē - Tērbatas ielai veselu mēnesi pārtopot par Rīgas pilsētas vasaras ielu.

 

“Jau gadiem tiek diskutēts par to, vai Tērbatas ielā varētu slēgt autotransporta satiksmi un nodot to gājējiem, riteņbraucējiem un tirgotājiem. Uzskatu, ka laikā, kad jāievēro distance un dažādi piesardzības pasākumi, un vienlaikus jāveicina pilsētas ekonomiskā darbība, šobrīd ir īstais laiks tirgotājiem un kafejnīcām doties ārpus telpām un pārbaudīt šo hipotēzi. Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atvērtiem jaunām iniciatīvām, izbaudīt labiekārtotas vasaras ielas priekšrocības un sagatavoto kultūras programmu – atbildīgi un droši,” Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

 

No piektdienas, 17. jūlija, Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizēs pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem.

 

Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītāja p.i. Jānis Belkovskis informēja, ka Tērbatas ielas garumā iedzīvotāju un apmeklētāju ērtībai tiks iekārtotas 14 zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem un nedēļas nogalēs piedzīvot daudzveidīgu kultūras programmu bērniem un  pieaugušajiem. Turklāt visas ielas garumā tiks nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.

 

“Tērbatas ielas kā vasaras ielas programma ir veidota kā ielas pieturpunkti un radīti akcenti tajā, lai aktivizētu gājēju ielas projektu. Tā ir nosvērta un daudzveidīga, lai ielā radītu vasaras ielas sajūtu,” preses konferencē norādīja   Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite.

 

Iniciatīvas laikā tiks realizēta koncertprogramma sadarbībā ar Rīgas Doma koru skolu. Portāls “Satori” organizēs četru sarunu ciklu par pilsētplānošanu, pilsētas kā idejas rašanos un par dzīvi pilsētā. Festivāls “Rīga - Jūrmala” organizēs vasaras koncertu piknikus. Notiks Rīgas cirka izrādes. Piektdienas vakaros, būs iespēja piedalīties prāta spēļu turnīros. Ielas posmā starp Dzirnavu un Blaumaņu ielu veselu mēnesi darbosies plašu veikals ar ik sestdienas plašu atskaņošanas pasākumiem. Vairāki pasākumi tiks īstenoti veselīga dzīvesveida veicināšanai, piemēram, jogas nodarbības.  

 

Šodienas pasākumā piedalījās arī Rīgas Centra attīstības biedrības  pārstāvis Jānis Aufmanis un apvienības “Pilsēta cilvēkiem” pārstāvis Māris Jonovs, kuri norādīja, ka neskatoties uz to, ka šī iniciatīva ir aizsākusies kā eksperiments, tomēr Covid-19 ierobežojumi ir veicinājuši pašvaldībai domāt radoši, lai uzlabotu uzņēmējdarbību un ekonomisko situāciju pilsētā. Abas biedrības pauda atbalstu šai ideja un sadarbojas ar pašvaldību tās īstenošanā.

Satiksme Tērbatas ielā būs daļēji slēgta no 15. jūlija plkst. 21.45 līdz 16.augustam plkst. 21.00 posmā no Elizabetes ielas līdz ieejai Vidzemes tirgū. Tērbatas ielā, kurai iniciatīvas laikā tiks noteikts dzīvojamās zonas statuss, būs iespēja iebraukt tikai to namu iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novietoto namu iekšpagalmos. Autovadītāji, kuri ir iegādājušies pašvaldības maksas stāvvietu mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu pašvaldības maksas stāvvietās. Savukārt gājējiem būs jāievēro līdzšinējie ceļu satiksmes noteikumi. Uz iniciatīvas laiku tiks slēgts 1. trolejbusa maršruts, tāpēc iedzīvotāji ir aicināti izmantot Brīvības un Kr. Barona ielās kursējošo sabiedrisko transportu. Kontakttālrunis jautājumiem par satiksmes organizāciju 80003600.

Rīgas Pašvaldības policijas informēja, ka kārtībsargi ir sagatavojušies, lai Tērbatas ielā kontrolētu gan distancēšanās prasību ievērošanu, gan arī sabiedrisko kārtību. Tāpēc aicinām Tērbatas ielas apmeklētājus ievērot 2 metru distanci un distancēšanās prasības, apmeklējot gan kafejnīcas un to terases, zaļās atpūtas zonas un restorānus.

 

Aicinām mediju pārstāvjus piektdien, 17.jūlijā, plkst.13.00 piedalīties Tērbatas ielas kā vasaras ielas atklāšanā un ieskandināšanā! Tiekamies līdzās Tērbatas ielas un Elizabetes ielas krustojumam.

 

Tērbatas ielas atklāšanu 17.jūlijā plkst.20.00 ieskandinās Carnival Youth koncerts, kam sekos mūzikas pasākums jaunizveidotajā “Biit Me” Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17. Atklāšanas programma turpināsies arī 18. jūlijā ar lauku labumu tirdziņu no plkst. 9.00, Shake Shooka mūzikas podkāstu klātienē no 12.00 līdz 15.00. un Matīsa Čudara trio koncerts plkst. 20.00.

 

Aicinām rīdziniekus un pilsētas viesus sekot līdzi vasaras ielas programmai Rīgas pilsētas mājas lapā www.riga.lv .


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70234203sec.