TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lietuvas sanatorijas «Versmė» renovācijā ieguldīti 4,7 miljonus

24. jūlijā Lietuvas kūrortpilsētā Birštonas tika atklāts sanatorijas “Versmė”, kas slavena ar minerālūdeni un ārstnieciskajām dūņām, rekonstruētais korpuss. Rekonstrukcijā ieguldīti 4,7 miljoni eiro, pilnībā atjaunojot vienu no trim sanatorijas ēkām.

Pēc renovācijas sanatorija var uzņemt 200 klientus: 130 rehabilitācijas un 70 komerciālos klientus. Ir 32 moderni vienvietīgi numuri, 77 divvietīgi numuri un 4 ģimenes numuri. Trīs sanatorijas ēkās vienlaikus var uzturēties 320 klienti.

Papildus renovētajām telpām ir izremontētas arī sanatorijā sniegto veselības un rehabilitācijas pakalpojumu telpas un biroji, kā arī uzstādīts masāžas, fizioterapijas, inhalācijas, haloterapijas un aromterapijas telpu aprīkojums. Atjaunoti arī medmāsu un ārstu kabineti, ģērbtuves, uzņemšanas un procedūru telpas. Tuvākajā laikā plānots turpināt A korpusa fizioterapijas un ergoterapijas kabinetu, kā arī ēkas kopējo telpu atjaunošanu.

Korpusa infrastruktūra ir pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, jo “Versmė” sniedz rehabilitācijas pakalpojumus pēc muskuļu un skeleta sistēmas slimībām, artroplastikas vai dažādām traumām. Tāpat sanatorija palīdz arī cilvēkiem, kuri vēlas atgūt veselību pēc kuņģa-zarnu trakta, neiroloģiskām un endokrīnām slimībām.

“Lai arī ir veikta iespaidīga sanatorijas “Versmė” rekonstrukcija, mūsu plāni ar to nebeidzas. Mēs jau domājam uz priekšu, un šogad plānojam veikt citus sanatorijas ēku atjaunošanas darbus – tiks atjaunotas arī B korpusa dzīvojamās istabas. Plānots izveidot arī telpas, kurās klientiem tiktu sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi. Nākotnē plānots iegādāties dažāda veida aprīkojumu un inventāru, kā arī labiekārtot sanatorijas apkārtni. Nākamgad, ja neradīsies neparedzēti apstākļi, mēs ceram sākt C korpusa rekonstrukciju,” norāda sanatorijas “Versmė” direktore Rasa Noreikienė.


Bezmaksas izklaides visiem kūrorta apmeklētājiem

Sanatorijas atjaunošanas projektā tika iekļautas arī sabiedriskās telpas, kuras var izmantot visi Birštonas viesi. Karstās dienās jau ir iespējams veldzēties pie tikko atjaunotās strūklakas, kas ieskauj Juoza Ruzga skulptūru. Renovācijas laikā tika nomainīts strūklakas iekšējais aprīkojums, uzstādīts daudzkrāsains apgaismojums, tagad ūdens straumes un gaismas darbojas dažādās programmās. Iestājoties tumšajām diennakts stundām, strūklakas lampas ieslēdzas automātiski.

Kūrorta apmeklētājus, kuri vēlas atveldzēties ar minerālūdeni, priecēs Lietuvas tematikā izveidotās V. Švarļa vitrāžas. Biuvetē būs iespējams ne tikai malkot minerālūdeni, bet būs tējas istaba, plānoti dažādi mini koncerti, dzejas lasījumi, siltajā laikā uz āra terases tiks organizēti kultūras pasākumi.


***

Birštonas ir starptautisko veselības aprūpes pakalpojumu kūrortpilsēta Lietuvā, kas slavena ar savu unikālo dabu, Nemunas līkumiem, minerālūdeni un karaliskās ģimenes saknēm. Kūrorts apdāvināts ar dabas bagātību: plūstošiem minerālūdens avotiem, ārstnieciskajām dūņām, tīru gaisu un veselībai draudzīgu klimatu. Kūrorts lepojas ar Eiropā atzītu un vērtējamo minerālūdeni, kas satur daudz broma.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.13986492sec.