TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pieejami dažādi elektriskie velosipēdi bezmaksas izmēģinājuma braucieniem Cēsīs un Valmierā

14. augustā Cēsīs un Valmierā uzsākas 15 dienu akcija bezmaksas izmēģinājuma braucieniem ar dažāda veida elektriskajiem velosipēdiem, lai interesenti varētu novērtēt braucamrīka plašās iespējas un katra individuālā braucamrīka priekšrocības un ērtības. Vidzemes plānošanas reģions elektriskā velosipēda izmēģinājuma braucienus organizē ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību alternatīviem pārvietošanās veidiem ikdienā.


Cēsīs interesenti gaidīti Pils laukumā 1, savukārt Valmierā – Cēsu ielā 4. Katrā no iepriekš minētajām vietām būs pieejami pieci elektriskie velosipēdi ar papildaprīkojumu – aizsargķiverēm, bērnu velo sēdeklīšiem un slēdzenēm. Velosipēdu izsniegšanas punkti darbosies ik dienas līdz pat 28. augustam no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00, iepriekšēja velosipēdu rezervēšana nav paredzēta.


Ar vienu uzlādes reizi iespējams veikt līdz 60 km garu distanci, taču, ja baterija beidzas pirms atgriešanās sākumpunktā, ar velosipēdu iespējams pārvietoties arī minoties. Turklāt elektriskais velosipēds ir īpaši ērts lietošanai cilvēkiem cienījamā vecumā, kā arī piemērots tiem, kuriem dažādu veselības problēmu dēļ parastais velosipēds nav ieteicams (piemēram, ceļu problēmas, pārlieku liela slodze minoties utt.), – šī ir priekšrocība, kas ļauj izbraucienos doties visai ģimenei kopā.


Iedzīvotāji aicināti savus izbraucienus iemūžināt fotogrāfijās un publicēt tās  sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #MARA un #elektriskievelosipēdi, komentējot pieredzi un jauniegūtās sajūtas.


Pakalpojuma lietotājiem, atgriežoties no izbraucieniem, tiks lūgts aizpildīt novērtējuma anketu par saņemto pakalpojumu un braucamrīka lietošanas pieredzi. Anketas rezultāti tiks apkopoti un izmantoti pētījumā par mobilitātes paradumiem Vidzemē.


Elektriskā velosipēda izmēģinājuma braucieni Cēsīs un Valmierā tiek organizēti Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam projekta “Mobilitāte un pieejamība lauku reģionos - jaunas pieejas mobilitātes koncepciju izstrādei attālos lauku reģionos (MARA)” ietvaros. Projekta mērķis ir uzlabot mobilitātes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti lauku reģionos. Tā īstenošanā iesaistījušies 12 partneri no 9 reģioniem, Latvijā projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions. Vairāk informācijas par projektu www.mara-mobility.eu (angļu valodā) un www.vidzeme.lv (latviešu valodā).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68567681sec.