TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Dārzu saimnieki un tūrisma speciālisti rod iedvesmu «Dārza pērles» dārzos un parkos

 Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas projekta "Dārza pērles" pieredzes apmaiņas braucienā, 32 dārzu saimnieki apmeklēja 14 dažādus dārzus un parkus, lai tiktos ar saimniekiem un dalītos pieredzē par dārzkopību un dārzu tūrisma produktu un pakalpojumu veidošanu, kā arī izmantotu iespēju sasvstarpēji iepazīties turpmākai sadarbībai.


Noslēdzoties aktīvākajai dārza tūrisma sezonai, braucienā piedalījās četrpadsmit dārzu saimnieki, projektu vadītāji un tūrisma speciālisti no Latvijas un septiņpadsmit kolēģi no Igaunijas, kurus vieno dalība projektā “Dārza pērles”.

No 17. līdz 19. augustam tika apmeklēti 14 dažāda tipa dārzi un parki: Z/S “Ziediņi”, Kolekcijas dārzs Raunā, “Raunas stādi”, Z/S “Jaunrūjas”, Bīriņu pils parks, Veselības augu brīvdabas funkcionālā ekspozīcija “Lādes Avotiņi”, Oleru muižas dārzs, dārzs “Cīruļi”, Maie dārzs, Tammes saimniecības zālīšu dārzs, Lepiku-Mardi saimniecības kolekcijas dārzs, Tartu Universitātes botāniskais dārzs, Palusalu dārzs, Mikko saimniecības “Sirds dārzs”.


Visas dienas dalībniekus iepriecināja silti un saulaini laika apstākļi, dārzu un parku saimnieku viesmīlība, iedvesmas stāsti, bagātīgas un skaistas augu kolekcijas un profesionālie padomi.


Projekta galvenais mērķis ir dažādot dārzu tūrisma piedāvājumu Igaunijā un Latvijā, izveidojot jaunu, pievilcīgu un ilgtspējīgu tūrisma piedāvājumu “Dārza Pērles”, tāpēc liels gandarījums ir par žurnālistu un tūroperatoru izrādīto interesi un dalību pieredzes apmaiņas braucienā.


Lai arī aktīvākais dārzu tūrisma laiks tuvojas beigām, aicinām apmeklēt un izbaudīt 76 skaistākos dārzus un parkus Igaunijā un Latvijā arī rudens sezonā. Plašāka informācija projekta mājas lapā https://www.gardenpearls.eu.

Tiekamies dārzos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52402306sec.