TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Nozares pārstāvji spriež par Rīgas Centrāltirgus ēdināšanas zonas attīstības perspektīvām

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā norisinājās ekspertu diskusija “Tirgus “fūdkorts” - būt vai nebūt?”, kurā piedalījās sabiedrībā pazīstami eksperti sabiedriskās ēdināšanas jomā, restorānu īpašnieki un tūrisma biznesa jomas speciālisti – Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Lauris Aleksejevs, Inga Kavaca, Arvis Zēmanis, Anna Blaua un Artis Druvinieks.

Sadarbībā ar nozares speciālistiem diskusijas laikā tika izvērtēts ēdināšanas zonas koncepta nozīmīgums Rīgas Centrāltirgum, iepriekšējā projekta trūkumi un priekšrocības, kā arī iezīmēti iespējamie attīstības virzieni.

"Mēs katru dienu domājam par to, kā padarīt tirgu pievilcīgāku mūsu klientiem, veidojot tirgu par vietu, kur iespējams ne tikai iepirkties, bet arī jauki pavadīt laiku. "Sabiedriskās ēdināšanas sektori" ir visu mūsdienīgāko pasaules tirgu daļa, tāpēc šodienas diskusijā mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem vai šāds "sabiedriskās ēdināšanas sektors" Rīgas Centrāltirgū ir nepieciešams un, ja ir nepieciešams, tad kāds?," - atklājot šo diskusiju teica AS “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Visi diskusijas dalībnieki uz galveno jautājumu atbildēja apstiprinoši – ēdināšanas sektors Rīgas Centrāltirgū ir nepieciešams, tomēr šādam sabiedriskās ēdināšanas sektoram, primāri, jākļūst par iemīļotu tikšanās vietu pilsētnieku vidū, lai katrs pilsētnieks ieteiktu apmeklēt šo vietu saviem draugiem un pilsētas viesiem. Jaunā koncepta attīstības virzieni var būt dažādi, tomēr ļoti būtiski ir nodrošināt latviešu nacionālās virtuves pieejamību, iekļaujot kopējā piedāvājumā ēdienus, ko var pagatavot no tirgū nopērkamiem produktiem, nodrošināt vietējiem iedzīvotājiem pieņemamu cenu līmeni, kā arī sniegt iespēju vietējiem ražotājiem prezentēt savus produktus un to labākās garšas. Virkne ekspertu jaunā koncepta īstenošanai piedāvāja piesaistīt jau esošos tirgotājus. Vietējais piedāvājums ir tā “rozīne”, kas būs interesanta arī tūristiem. Protams, šodien, pandēmijas apstākļos, Rīgas Centrāltirgus diez vai, varētu cerēt uz tūristu pieplūdumu, tomēr, agri vai vēlu, pandēmija beigsies un tūristi atgriezīsies mūsu pilsētā.

"Mēs esam ļoti pagodināti, ka atzīti eksperti restorānu un tūrisma biznesa jomā ir ieinteresēti Rīgas Centrāltirgus ēdināšanas zonas attīstībā. Noteikti esam atvērti turpmākai sadarbībai." - tā diskusijas nobeigumā teica Artis Druvinieks.

Diskusija "Tirgus “fūdkorts” - būt vai nebūt?" noritēja pasākumu ietvaros, kas veltīti Rīgas Centrāltirgus 90.dzimšanas dienai, kas tiks svinēta šī gada 10.novembrī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44455218sec.