TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Tūrisma sfēras bezdarbniekiem jāizvēlas no vakancēm citās nozarēs

Bezdarbnieku rindas papildinājušie tūrisma nozares speciālisti šobrīd spiesti samierināties ar darba piedāvājumiem citās sfērās, jo vakanču skaits šajā sfērā ir sarucis no 316 gada sākumā līdz 44 septembra beigās, Travelnews.lv informēja Nodarbinātības Valsts aģentūrā (NVA). Taču gluži tāpat kā visiem bez darba palikušajiem, ir iespēja apgūt jaunas iemaņas, lai iekļautos darba tirgū citā sfērā.

NVA neapkopo statistiku, kāda veida darbi tiek piedāvāti iepriekš ceļojumu organizēšanas nozarē strādājošajiem, bet bez darba palikušajiem cilvēkiem.  “Šāda veida statistika tūrisma jomas bijušajiem darbiniekiem netiek apkopota, darba meklēšanas process ir individuāls. Šobrīd NVA datu bāzē kopumā ir pieejami 17,5 tūkstoši dažādu vakanču,” informē NVA.

Visvairāk brīvās darba vietas reģistrētas darbības jomā – būvniecība/nekustamais īpašums (37% no kopējā skaita), ražošana (14%), transports/loģistika  (10%), pakalpojumi (10%).”

Ja runā par aktuālajām vakancēm tūrisma un viesnīcu jomā, tad to skaits no 316, kas tika piedāvātas gada sākumā, septembra beigās sarucis līdz 44.

“Jebkuram bez darba palikušajam tūrisma jomas darbiniekiem, tāpat kā visiem NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem, ir iespēja iesaistīties jebkurā no NVA piedāvātajiem pasākumiem, ja tas ir nepieciešams viņa ātrākajai iekļaušanai darba tirgū, t.sk., mācībās.  Iesaistīties klātienes mācībās klientiem tiek piedāvāts rindas kārtībā, ņemot vērā mācību pieteikuma reģistrēšanas datumu NVA datu bāzē. Kad rinda ir pienākusi, NVA filiāles darbinieki aicina saņemt apmācību kuponu, ar kuru var doties uz izvēlēto Izglītības iestādi un vienoties par interesējošās izglītības programmas apguvi. Jāatzīmē, ka rindas virzības intensitāte katrā NVA filiālē ir atšķirīga, un tā ir atkarīga no vairākiem faktoriem, piemēram – no izvēlētās izglītības programmas,  tādēļ precīzāku informāciju par tās virzību klients var iegūt NVA filiālē, kurā viņš ir reģistrējies,” informē NVA.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51328516sec.