TŪRISMA BIZNESS | Bizness

PTAC kopš pandēmijas gāž apkārt ar iesniegumiem par tūrisma firmām [1]

Pandēmijas laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) saņēmis krietni vairāk sūdzību, nekā citā laikā. Lielākoties ceļotāji ir neapmierināti ar pakalpojumu sniedzēju darbu, kuri nevēlas atgriezt naudu par nenotikušiem ceļojumiem, Travelnews.lv informē PTAC.

No 2020. gada sākuma līdz 30. septembrim PTAC ir sniedzis 2775 konsultācijas gan fiziskām, gan juridiskām personām, kā arī šajā laikā ir saņemti 159 patērētāju iesniegumi par tūrisma pakalpojumiem. Zīmīgi, ka visvairāķ konsultāciju un iesniegumu ir bijis tieši pēc 13. marta, kad Latvijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis – attiecīgi 2388 konsultācijas un 146 patērētāju iesniegumi.

''Pamatā sūdzības un konsultācijas ir par problēmām ar naudas  atgūšanu par ceļojumu, kurš Covid-19 dēļ ir atcelts,'' biežāko iemeslu, kādēļ patērētāji vēršas PTAC saistībā ar tūrisma pakalpojumu sniedzēju darbību komentē PTAC. Tāpat bijuši jautājumi par iespējām lauzt līgumu par nākotnē plānotu ceļojumu un atgūt naudu. Kā arī, “baidoties no valstīm, kas ir sarkanajā sarakstā” patērētāji vēlas lauzt līgumu un atgūt pilnu naudas atmaksu.

Savukārt Tūrisma pakalpojuma sniedzējiem tiek sniegtas konsultācijas par atskaišu sagatavošanu, vaučeru (apliecinājumu) izsniegšanas nosacījumiem, ceļošanas iespējām un patērētāja prasījumiem saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, nodrošinājuma apmēriem, vēsta PTAC.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Zigis 10/07/2020 11:49 Ir grūti laiki tūrfirmām. Tai pašā laikā PTAC izliekas neredzam, ka saradušies visādi nelegālie pakalpojumu piedāvātāji, kas slēpjas aiz "draugu brauciens", "projekts", "dalība par ziedojumu", u.c. Vakar arī feisītī redzēju, ka kaut kāds Janka raksta, ka aizvedīs jebkuru grupu par 50 EUR jebkur, un vienvārdsakot - par visu var sarunāt - nelegāli.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55139899sec.