TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ķīnieši masveidā dodas iepazīt savu dzimteni

Ķīnā pilnā sparā rit valsts svētku brīvdienas, kurās parasti vietējie iedzīvotāji devās ārzemju ceļojumos, taču šogad koronavīruss šos plānus ir mainījis, un ķīnieši priekšroku dod savas zemes apceļošanai. Tiek lēsts, ka dzimtos plašumus dosies apskatīt ap 40% iedzīvotāju jeb apmēram 600 miljoni.

Lai veicinātu vietējo tūrisma tirgu daudzas pašvaldības piedāvā dažādas akcijas un atlaides vietējiem ceļojumiem, tostarp bezmaksas ieejas biļetes daudzos nozīmīgos apskates objektos. Plānots, ka nacionālie svētki būs kā rādītājs, vai nozare var atgūties pēc pandēmijas.

Aptaujājot vietējos, izrādījās, ka viņi tiešām šogad priekšroku dos vietējiem ceļojumiem, jo, lai arī iepriekš bija plānotas brīvdienas ārvalstīs, plānus “nogalinājusi” pašizolācija, gan iebraucot izvēlētajā galamērķī, gan atgriežoties atpakaļ Ķīnā, un neviens nevēlas daudzas nedēļas pavadīt bezdarbībā. Vietējie gan arī norādījuši, ka palielinoties ķīniešu ceļošanas kārei iekšzemē, pieaugušas pakalpojumu cenas izmitināšanai un ēdināšanai.

Iepriekš ķīniešiem populārais galamērķis bijusi Taizeme, taču šī valsts vēl līdz galam nav gatava uzņemt ārvalstu viesus, tādēļ daudzi drūzmēsies pašmāju populārajos apskates objektos, piemēram Disnejlendas kūrortā Šanhajā vai pandu audzēšanas bāzē Čendā.

Ķīna nav ziņojusi par jaunām lokāli pārnēsājamām koronavīrusu infekcijām kopš 16. augusta, un valsts kultūras un tūrisma ministrija pagājušajā mēnesī atviegloja ierobežojumus tūrisma objektos, ļaujot tiem darboties ar 75% jaudu. Apmeklētāji arī tiek aicināti ceļojumu laikā ievērot sociālo distanci.  Tūristu skaits populārākajās apskates vietās visā valstī gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, pandēmijas slēgšanas laikā bija gandrīz 159% lielāks.

Avots: apnews.com

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51482892sec.