TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lauku tūrisma mītnes piedāvā iespējas pašizolācijai un karantīnai

Latvijas lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” apkopojusi aktuālu informāciju par lauku tūrisma mītnēm, kuru saimnieki ir gatavi uzņemt viesus, kam nepieciešama pašizolācija vai karantīna. Šādas mītnes atrodas visā Latvijā, lielākā daļa – Vidzemē.

Aktīvajai tūrisma sezonai beidzoties, pieaug to lauku tūrisma naktsmītņu skaits, kuru saimnieki ir gatavi veikt drošības pasākumus un piedāvāt savus pakalpojumus tiem, kam nepieciešams pašizolēties vai doties karantīnā. Vietnē www.celotajs.lv izveidota īpaša sadaļa „Lauku tūrisma mītnes pašizolācijai un karantīnai”, kurā regulāri atjaunojam informāciju par aktuālo piedāvājumu.

Naktsmītņu piedāvājums

• Brīvdienu mājas

Tās ir atsevišķas mājas ar vairākām guļamistabām, dzīvojamo istabu, ēdiena gatavošanai aprīkotu virtuvi un labierīcībām. Dažkārt brīvdienu mājas ēkā vai tai piederošajā teritorijā atrodas arī pirts. Ap brīvdienu mājām parasti ir privāta āra teritorija, kur iespējams uzturēties svaigā gaisā. Brīvdienu mājas ir piemērotas karantīnas situācijai un pašizolācijai ģimenēm, kam nepieciešama lielāka platība, lai visi ģimenes locekļi varētu gan strādāt, gan mācīties attālināti, netraucējot cits citu. Brīvdienu mājās parasti ir interneta pieslēgums, taču iepriekš jāpārliecinās par tā kvalitāti un jaudu. Iespējams, ka uz brīvdienu māju viesi varēs doties kopā ar saviem četrkājainajiem mīluļiem, ja tas nepieciešams.

• Kempingi

Kempingi piedāvā atsevišķas brīvdienu mājas, kas ir pilnībā aprīkotas un apkurināmas. Āra teritorija ir kopīga viesiem, taču tā ir pietiekami plaša, lai ievērotu distancēšanos.

• Viesu nami

Viesu nami piedāvā atsevišķas istabas vai dzīvokļus ar labierīcībām un ēdiena gatavošanas iespējām, kā arī atsevišķus brīvdienu namiņus viesu namu teritorijā. Arī viesu nami parasti atrodas lauku apvidū, kur iespējams uzturēties svaigā gaisā un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, ievērojot distancēšanos.

Pakalpojumi

Rezervējot mītni, vēlams zināt, kādi papildus pakalpojumi var būt nepieciešami un par tiem laicīgi vienoties ar saimniekiem. Ēdināšanas pakalpojumi lielākajā daļā mītņu netiks sniegti, taču var būt iespēja vienoties ar saimniekiem par ēdienu vai produktu piegādi no tuvākās kafejnīcas vai veikala.

Cenas

Cenas var būt norādītas mītnes informācijā, taču vairumā gadījumu tās tiks noteiktas, viesiem un saimniekiem abpusēji vienojoties, atkarībā no uzturēšanās ilguma, viesu skaita, nepieciešamajiem pakalpojumiem un citiem apstākļiem.

Kā izvēlēties

Naktsmītnes var izvēlēties pēc atrašanās vietas kartē, iepazīstoties ar aprakstiem un foto galerijām. Lai precizētu pakalpojumus, pieejamību, cenas un citus nosacījumus, ir jāsazinās ar naktsmītņu saimniekiem. Kopējās sabiedrības veselības labad ir nepieciešams būt ļoti atbildīgiem un atklātiem, informējot saimniekus par savu veselības stāvokli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48948812sec.