TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» aicina investorus iesaistīties RIX Cargo City attīstībā

Turpinot aviācijas kravu segmenta attīstību, lidosta “Rīga” izsludinājusi starptautisku konkursu investora piesaistei jauna multifunkcionālā kravu apstrādes un loģistikas kompleksa izbūvei lidostas teritorijā.

Kompleksa izveidei lidosta investoriem piedāvā uz 30 gadiem iegūt apbūves tiesības uz zemes gabalu 1,5 hektāru platībā lidostas teritorijas ziemeļu daļā, kur lidosta attīsta specializēto aviācijas kravu apkalpošanas teritoriju jeb RIX Cargo City.

Saskaņā ar konkursa nolikumu investoram būs jāizbūvē aviācijas kravu apstrādes un loģistikas centrs ne mazāk kā 4000 kvadrātmetru platībā un ar to saistītā infrastruktūra, nodrošinot ne mazāk kā 5000 tonnu kravu apkalpošanu gadā. Tomēr zemes gabala kapacitāte pieļauj arī plašāku apbūvi līdz pat 9000 kvadrātmetru platībā.

Piedalīties konkursā lidosta aicina pieredzējušus investorus - pretendentam vai tā partneriem jābūt aviācijas kravu biznesā strādājošiem uzņēmumiem, kuriem pēdējo  piecu gadu laikā ir vismaz trīs gadu nepārtraukta pieredze aviācijas kravu apstrādes biznesā, šajā periodā nodrošinot vismaz 5000 tonnu aviācijas kravu apgrozījumu gadā.

“Aviācijas kravu segmenta attīstību lidosta “Rīga” ir izvirzījusi par vienu no saviem stratēģiskajiem mērķiem. Rīga kā lielākais Baltijas reģiona aviācijas kravu apkalpošanas centrs jau šobrīd piedāvā multimodālus loģistikas risinājumus, augstas kvalitātes apkalpošanu un labvēlīgu sadarbības platformu. Lai padarītu lidostu “Rīga” vēl pievilcīgāku investoriem un kravu pārvadātājiem, pēdējos gados lidosta ir veikusi apjomīgas investīcijas modernas un ilgtspējīgas kravu apkalpošanas infrastruktūras izveidē,” norāda lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Investoriem piedāvātais zemes gabals atrodas līdzās lidostas jaunajam kravu apkalpošanas peronam, kas sāka darbu šā gada oktobrī. Jaunais perons aizņem 95 000 kvadrātmetru lielu platību un ir tieši savienots ar RIX Cargo City teritoriju. Perona multifunkcionālās gaisa kuģu stāvvietas ļauj elastīgi plānot gaisa kuģu izvietojumu un uzņemt arī vislielākos F un E klases gaisa kuģus, savukārt pazemes degvielas uzpildes hidrantu sistēma ļauj ievērojami palielināt gaisa kuģu uzpildes un līdz ar to arī apkalpošanas ātrumu, kā arī mazina vides piesārņojuma riskus.

RIX Cargo City teritorijā jau nākamgad sāks darboties loģistikas kompānijas DHL reģionālais sūtījumu apstrādes komplekss, kura būvniecība uzsākta šogad.

Plānots, ka RIX Cargo City kopējā kravu apstrādes kapacitāte pārsniegs 60 000 tonnu gadā, ļaujot lidostai “Rīga” tuvākajos gados dubultot apkalpoto kravu apgrozījumu.

Aviācijas kravu pārvadājumu apjomu Latvijā veido četri darbības virzieni - preču ar augstu pievienoto vērtību eksports un imports, pasta un e-komercijas preču pārvadājumi, tranzīta aviācijas kravu apkalpošana un nemilitāro kravu tranzīts Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vajadzībām izveidotajā Ziemeļu apgādes koridorā uz Afganistānu. Pienesumu dod arī VAS "Latvijas pasts" iesaiste globālajā e-komercijas sūtījumu pārvadājumu segmentā, sadarbībā ar Ķīnas e-komercijas gigantu "Alibaba" un Krievijas pastu ir izveidojot sekmīgu loģistikas risinājumu, kā rezultātā kopš 2017. gada uz Rīgu tiek veikti neregulāri kravu čartera lidojumi no Ķīnas.

Pašlaik kravu pārvadājumus lidostā “Rīga” nodrošina septiņas aviokompānijas - kravu pārvadātāji “Atlas Air”, “Atran”, “Eleron” un “RAF Avia”, kā arī kurjerpasta kompānijas “Fedex”, UPS un DHL.

Pērn Rīgas lidostā apkalpoti 27,2 tūkstoši tonnu, bet šā gada desmit mēnešos – vairāk nekā 18 tūkstoši tonnu kravu. Lidostas “Rīga” kravu apgrozījums veido vairāk nekā pusi no kopējā Baltijas valstu kravu apgrozījuma.

Piedāvājumi konkursam jāiesniedz Lidostā līdz 2021. gada 14.janvārim. Ar konkursa nolikumu var iepazīties sūtot pieprasījumu elektroniski uz e-pastu s.teivane@riga-airport.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70632195sec.