TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ierobežojumi, kas stājas spēkā 7. decembrī

Mērķtiecīgākai Covid-19 ierobežošanai un cīņai pret vīrusa radīto apdraudējumu tiek ieviesti stingrāki un precīzāki drošības pasākumi, tai skaitā arī braukšanai sabiedriskajā transportā. Laika posmā no 7. decembra līdz 11. janvārim pasažieru skaits sabiedriskajā transportā nedrīkstēs pārsniegt 50% no tā ietilpības. Sejas maskas būs jālieto visiem, arī bērniem no 7 gadu vecuma.

Lai nodrošinātu distancēšanos un pasargātu cilvēkus sabiedriskajā transportā, pasažieru skaits tajā nedrīkst pārsniegt 50% no transportlīdzekļa ietilpības.  Sabiedriskā transporta pārvadātāji organizēs iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai to nodrošinātu. Savukārt, ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, tajā ir jābūt marķētām sēdvietām.

Sabiedriskajā transportā sejas maskas ir jālieto gan transportlīdzekļa vadītājam, gan pasažieriem, tai skaitā bērniem no 7 gadu vecuma. Sejas maskas sabiedriskajā transportā varēs nelietot bērni, kas nav sasnieguši 7 gadu vecumu, un personas ar kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem.

Sejas maskas obligāti ir jālieto arī taksometros. Savukārt, sabiedrisko transportu nedrīkst izmantot iedzīvotāji, kuriem ir pozitīvs Covid-19 tests vai kuri atzīti par kontaktpersonām.

Papildu drošībai, lai gan  Covid-19 izplatība lielākoties notiek valsts iekšienē, no 7. decembra tiks veikta stingrāka Latvijā ieceļojušo cilvēku kontrole, lai pārliecinātos par Covidpass.lv aizpildīšanu, tā atvieglojot infekcijas izplatības kontroli.

Aicinām ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, izvērtējot nepieciešamību braukt ar sabiedrisko transportu.

Papildu drošībai, lai gan Covid-19 izplatība lielākoties notiek valsts iekšienē un inficēšanās lielā daļā gadījumu nav izsekojama no 7. decembra sāksies stingrāka Latvijā ieceļojušo cilvēku kontrole, lai pārliecinātos par Covidpass.lv aizpildīšanu, tā atvieglojot infekcijas izplatības kontroli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53037691sec.