TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Dubkalnu ūdenskratuve – iecienīta vieta atpūtai visos gadalaikos

Dubkalnu ūdenskrātuve ir iecienīta atpūtas vietas, kas pateicoties teritorijā esošajiem avotiem var lepoties ar ļoti tīru un dzidru ūdeni. Ūdens kvalitāte, gleznainās ainavas un iekoptā vide, kā magnēts pievelk dažādas interešu grupas, turklāt šo vietu atpūtai izvēlas ne tikai Ogres un Ikšķiles iedzīvotāji, bet arī pilsētu viesi.


Vasarā ūdenskrātuvi iecienījuši atpūtnieki, savukārt iestājoties vēsākam laikam, ap to pulcējas makšķernieki, sportisti, ziemas peldētāji un nirēji. Nedēļas nogalēs visa Zilo kalnu teritorija, tajā skaitā teritorija ap Dubkalnu ūdenskrātuvi, ir populāra vieta nesteidzīgām pastaigām un dabas baudīšanai.


Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" direktore Ieva Kraukle atzīst; “Neapšaubāmi, dabas parka izmantošanas iespējas būtu daudz mazākas, ja ūdenskrātuves nebūtu. Tā ir ļoti "pievelkošs magnēts". "


Atpūtnieku ērtībai, apkārt ūdenskrātuvei ir izveidotas piecas labiekārtotas atpūtas vietas no kurām četrās ierīkotas grila un piknika vietas, savukārt viena paredzēta apmeklētājiem ar dzīvniekiem. Pie ūdenskrātuves izvietotas arī ģērbtuves, izveidotas skatu platformas, kā arī sporta un aktīvās atpūtas laukumi, kuros siltajā sezonā tiek organizēti dažādi sporta pasākumi.


Domājot par suņu saimniekiem, parka teritorijā esošās Dubkalnu ūdenskrātuves Dienvidu krastā uz dzelzceļa pusi ir ierīkota atpūtas vieta apmeklētājiem ar dzīvniekiem, kas paredzēta tieši atpūtai kopā ar suni. Siltajā periodā šo atpūtas vietu iespējams izmantot arī dzīvnieku peldēm un ūdens prieku baudīšanai.


Realizējot labiekārtošanas projektus, līdzās ūdenskrātuvei izbūvēts ceļš un izveidotas vietas auto novietošanai, tāpat izbūvētas vairākas kāpnes, kas atvieglo piekļūšanu ūdenim un pārvietošanos pa pauguraino apvidu. I. Kraukle atklāja, ka, plānojot nākamos labiekārtošanas darbus, jau šobrīd tiek domāts par pastaigu takas izveidi ap Dubkalnu ūdenskrātuvi.


Lai saudzētu dabu, rūpētos par savu un līdzcilvēku drošību ūdens tuvumā, kā arī veicinātu to, lai teritorija ap ūdenstilpni būtu tīra un sakopta, apmeklētāji tiek aicināti ievērot dabas parka "Ogres Zilie kalni" iekšējās kārtības noteikumus, ar kuriem var iepazīties Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" mājas lapā.


"Dodoties dabā, Zilo kalnu apmeklētājus aicinām ievērot principu "ko atnesi, to aiznes!" un aiz sevis dabā neko neatstāt. Diemžēl, atkritumu problēma dabas parkā vel aizvien ir aktuālā un, pieaugot apmeklētāju skaitam, pieaug arī dabā atstāto atkritumu apjoms. Tāpat vēlamies vērst suņu saimnieku uzmanību, aicinot ievērot noteikumus, kas paredz, ka dabas parka teritorijā suns nedrīkst atrasties bez pavadas, kā arī dzīvnieku īpašnieku un turētāju pienākumi ir nepieļaut suņu atrašanos dabas parka "Ogres Zilie kalni" slēpošanas un skriešanas trasēs, bērnu aktīvās atpūtas laukumā un sporta laukumos," piebilst I. Kraukle.


Kopš 2004. gada dabas parks "Ogres Zilie kalni", kura teritorijā atrodas Dubkalnu ūdenstilpne, ir īpaši aizsargājama dabas teritorija.


Ūdenskrātuvē mīt gulbji, pīles un sastopam lielās gauras. Tāpat apkārt ūdenstilpnei ir plašs bebru alu tīkls, ūdenī dzīvo vairāku sugu zivis un vēži. Kopumā dabas parkā sastopamas astoņpadsmit augu, sešas putnu un vairākas kukaiņu aizsargājamās sugas.


Liela daļa dabas parka apmeklētāju jau pamanījuši, ka šī dabas daudzveidība ļauj mācīties, gūt prieku, kā arī atbrīvoties no ikdienas stresa un labprāt pavada brīvdienas dodoties dabā, kā arī mudina līdzcilvēkus izturēties pret to atbildīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63018203sec.