TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas dome: Tūrismam arī turpmāk tiks pievērsta tikpat liela uzmanība kā līdz šim

Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) plānotā likvidācija un jaunas aģentūras izveide radījusi ne vienu vien jautājumu, arīdzan, vai tūrisms Latvijas galvaspilsētā paliks pabērna lomā.

Par RTAB plānoto likvidāciju tika izlemts 2020. gada 10. decembrī, un neviena no dalīborganizācijām, kas ir Rīgas dome, lidsabiedrība “airBaltic”, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, kā arī Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA) pret šo lēmumu nav iebildusi.

Plānota ir jaunas aģentūras izveide, kuras viens no galvenajiem izaicinājumiem tuvāko gadu laikā būs starptautisko investīciju piesaiste. Jaunās aģentūras dibinātāja gan būs vairs tikai viena – Rīgas dome, Travelnews paliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

“Aģentūra vēl ir veidošanas procesā. Pašlaik darbu turpina RTAB, uz kura bāzes tiks dibināta jaunā iestāde, kuras budžets un darbinieku skaits tiks precizēts aģentūras izveides gaitā,” pauda Uģis Vidauskis, norādot: “Tūrismam tiks pievērsta tik pat liela uzmanība kā līdz šim, tiks pārņemtas visas labākās iepriekšējās iestrādnes.”

Jaunās aģentūras pamatmērķis būs ārvalstu investīciju piesaiste Latvijas galvaspilsētai un Rīgas popularizēšana tūristiem. Rīgā jābūt iestādei, kuras uzdevums ir galvaspilsētas atvēršana starptautiskajam biznesam. “Jauno iestādi lemts veidot kā aģentūru, jo šī juridiskā forma nodrošina caurspīdīgāku un saprotamāku lēmumu pieņemšanu un projektu īstenošanu,” informēja Uģis Vidauskis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48198581sec.