TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pandēmijas laikā iztukšotā Tenerife atkal gaida tūristus

Kanāriju sala Tenerife, kas katru gadu piesaista miljoniem tūristu un kuru ir iemīlējuši arī Latvijas ceļotāji, sākoties globālai pandēmijai, piedzīvoja neierastu klusumu - pazuda ierastā kņada, virkne viesnīcu un restorānu uz laiku tika apturējuši darbību, naktsdzīve tika pilnībā apklusināta. Tomēr pamazām sala atgūst dzīvību, un vasaras saules kārotāji ir aicināti doties ciemos. Baltijas valstīs lielākā tūroperatora “Novatours” pārstāvis Kanāriju salās Andris Bērziņš stāsta par aktuālo situāciju salā.

Pandēmijas iemidzināta sala

Latvietis, kurš pirmo reizi ieradās Kanāriju salās pirms dažām desmitgadēm, ilggadējs “Novatours” gids Andris tagad šo vietu uzskata par savām otrajām mājām. Kad uzliesmoja pandēmija, viņš nolēma sagaidīt vīrusa krīzes beigas uz salas. Pārstāvis stāsta, ka vīrusa ietekmē ir pilnībā izmainījusies vietējo iedzīvotāju ikdiena.

"Pandēmijas un karantīnas ierobežojumi ir skāruši arī Kanāriju salas, jo tās ir atkarīgas no tūrisma. Kopš karantīnas sākšanās Eiropā pagājušā gada martā, šķiet, ka viss apstājās - tūristi pameta salu, viesnīcas, restorāni un veikali pieredzēja smagu klusuma periodu. Vasarā, kad situācija Eiropā nedaudz uzlabojās, atpūtnieki prātīgi atsāka viesošanos salā, taču viesu skaits ne tuvu nesniedzās ierastajai vasaras plūsmai, tāpēc virkne viesnīcu joprojām palika slēgtas,” stāsta A. Bērziņš.

Sākoties otrajam vīrusa vilnim, Kanāriju salas piedzīvoja atkārtotu viesu iztukšojumu. Arī Ziemassvētku laiks, kas ierasti ir dzīvīgs tūrisma laiks, pagāja klusi un rāmi, uzņemot vien nelielas tūristu grupas.

Iespēja iepazīt citu Tenerifi

Kaut arī tagad Tenerifē ir neparasti kluss, A. Bērziņš iedrošina, norādot, ka šis ir viens no labākajiem laikiem ceļošanai, jo iespējams izvairīties no salai tik ierastiem tūristu pūļiem, rindām apmeklētākajās vietās un restorānos. “Šis ir lielisks laiks, lai baudītu atpūtu gandrīz tukšās pludmalēs, viesnīcu baseinos, tūrisma objektos, piemēram, dabas takās un parkos. Šobrīd vienmēr var atrast vietu, kur novietot automašīnu vai iegūt galdu ar visskaistāko skatu mierpilnai maltītei kādā no restorāniem. Pandēmija ļāva mums ieraudzīt Tenerifes otru personību - sajust salas mieru, dabas skaistumu, kuru neaizēno ierastā burzma, "stāsta pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, vulkānisko salu Tenerifi var dēvēt par atsevišķu, nelielu kontinentu. Šeit saplūst dažādas ainavas: saulainā dienvidu daļa ar galvenajiem tūristu kūrortiem un pludmalēm, pamestā austrumu piekraste, kalnainie rietumi un zaļie un ziedošie ziemeļi. Ne mazāk tūristu iemīļota ir salas centrālā daļa, kur atrodas viens no Spānijas pazīstamākajiem nacionālajiem parkiem Las Cañadas del Teide un Spānijas augstākais kalns ar Teides vulkānu, kura virsotni pašlaik klāj sniegs.

“Salas tik dažādā ainava sniedz iespēju no rīta baudīt sniegota kalna neaprkastāmo skaistumu, pēcpusdienā atgriezties piekrastē un baudīt sauli pludmalē, bet vakarā jau iespējams pārcelties uz Los Gigantes klintīm. Sala ir patiesi kontrastiem bagāta, tāpēc to iemīļojuši dažādi ceļotāji - tie, kas alksts mierpilnu atpūtu, baudot sauli pie baseina vai pludmalē, tie, kas vēlas baudīt tūrisma objektus, dabas skaistumu un tie, kas mīl aktīvu atpūtu pārgājienos, ūdens aktivitātēs vai niršanā ”, stāsta A. Berzinš.

Viņš piebilst, ka šobrīd ir labākais laiks pavadīt brīvdienas Tenerifē tiem, kuri vēlas baudīt dabas mieru un skaistumu, jo naktsdzīve un ballītes uz salas pašlaik nav - ierobežojumu dēļ bāri un naktsklubi joprojām ir slēgti.

Ceļotājiem ir svarīgi zināt

Tiem, kas apsver došanos uz Tenerifi, A. Bērziņš iesaka neuztraukties - sala ir droša, inficēšanās līmenis ir zemāks nekā visā Spānijā vai Baltijas valstīs. Tomēr jābūt gataviem Kanāriju salu valdības noteikumu ievērošanai, proti, ierodoties uz salas, visiem tūristiem ir jāuzrāda negatīvs koronavīrusa tests un rezervētā viesnīca.

"Pašā salā ierobežojumi tūristiem nav tik būtiski. Ir divi pamatnosacījumi: sabiedriskās vietās obligātas ir sejas maskas un spēkā ir komandantstunda, kas ilgst no plkst. 00.00 līdz plkst.06.00,” norāda “Novatours” pārstāvis.

Lai arī uzturēšanās Tenerifē ir droša un sala gaida ciemos, A. Bērziņš aicina viesus būt atbildīgiem un ievērot salā noteikto, kā arī uzticēties tūroperatoru sniegtajai informācijai, ieteikumiem un norādījumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.460392sec.