TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas paviljonu EXPO 2020 veidos komanda SOIL

2021. gada 11. martā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēdza līgumu par Latvijas nacionālā paviljona koncepcijas izstrādi un realizāciju izstādei EXPO 2020 Dubaijā. Izstādi plānots atklāt šā gada 1. oktobrī, un tā norisināsies līdz 2022. gada 31. martam. Par labāko piedāvājumu tika atzīts triju uzņēmumu apvienības projekts ar nosaukumu SOIL. Koncepcija paredz četrās dimensijās realizētu risinājumu, kura centrālais elements būs kūdra kā unikāls materiāls, kurš spēj savienot Latvijas vēsturi ar mūsdienām un nākotnes sasniegumiem.

“Latvijas paviljonu EXPO 2020 vēlamies veidot kā stāstu par Latviju, no vēstures uz tagadni un nākotni. SOIL komandas piedāvājums mūs uzrunāja ar sava koncepta plašo pielietojumu. Kūdra ir ļoti simbolisks un Latviju raksturojošs materiāls. Tas radīs paviljonā īpašu auru un Tuvo Austrumu reģionam neierastu vidi. Ar šī piedāvājuma starpniecību mēs varēsim akcentēt valsts tēla vērtības un sekmīgi prezentēt mūsu uzņēmumu piedāvājumu. EXPO 2020 šogad Dubaijā pulcēs vairāk nekā 190 valstis. Kā prioritārās jomas EXPO kontekstā esam definējuši informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, farmāciju un medicīnas aprīkojumu, inovatīvos būvniecības materiālus un tehnoloģijas, transportu un loģistiku, kā arī pārtikas segmentu, bet iespēja sevi apliecināt būs arī citu nozaru uzņēmējiem,” uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Labāko piedāvājumu par Latvijas ekspozīcijas koncepciju, telpisko vīziju un realizāciju izstrādāja uzņēmumu apvienība DJA, SOLAVI un AD PRODUCTION. Lēmums par līguma slēgšanu tika pieņemts pēc papildus sarunu procedūras un iesniegtā piedāvājuma precizēšanas. Līguma kopējā summa ir 925 887,79 eiro bez PVN. Kopumā izsludinātajā metu konkursā par Latvijas ekspozīcijas izveidi piedalījās četri pretendenti.

Metu konkursa žūrijas sastāvā bija LIAA direktors Kaspars Rožkalns, Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, Latvijas institūta vadītāja p.i. Šarlote Līduma, Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” izpilddirektore Līva Stūrmane, Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas profesore Ingūna Elere un Latvijas Dizaineru savienības valdes priekšsēdētāja Barbara Freiberga.

EXPO 2020 devīze ir: Savienojot prātus, radīt nākotni (Connecting minds, creating the future). Izstādes apakštēmas ir: Ilgtspēja, Iespējas un Mobilitāte. Latvijas paviljons atradīsies “Iespēju kvartālā” - īrētās telpās divos stāvos un tā kopējā platība būs 568 m2.

“Izmantojot dažādas digitālās tehnoloģijas, ekspozīcijas saturs tiks veidots kā četri multimediāli stāsti par Latviju četrās dažādās telpās ar četriem dažādiem arhitektoniskajiem elementiem, kas fiziski veidoti no Latvijas dabas materiāla - kūdras. Šis aizvēsturiskais materiāls sevī satur unikālu informāciju par Latvijas vēsturi, senajiem augiem, kokiem, cilvēkiem, savukārt mūsdienu tehnoloģijas ļauj paraudzīties plašāk un pavēstīt par Latvijas nākotnes tēla vīziju. Ekspozīcijas stāsti tiek atvasināti no Latvijas valsts tēla galvenajām vērtībām jeb Latvija – zeme izaicinājumiem, zeme savienošanai, zeme izmēģinājumiem, zeme jaunatklājumiem. Konceptuāli ekspozīcija ir veidota, manifestējot pastāvīgu progresiju. Paviljona apmeklētājs pieredz četras Latvijas dimensijas, sākot no izejas punkta un konkrēta nākotnes virziena pašā tās sākumā un beidzot ar domāšanu ārpus robežām ekspozīcijas noslēgumā. Būtībā, jo tālāk apmeklētājs dodas stendā, jo plašāku skatu uz Latviju kā vietu izaugsmei tas pieredz,”  stāsta SOIL komandas pārstāvis Ints Bērziņš.

Katrā no telpām apmeklētāji pavadīs četras minūtes un viena minūte paredzēta secīgai pārejai no vienas telpas uz nākamo. Tādejādi jauna apmeklētāju grupa ekspozīciju zālē varēs ienākt ik pēc piecām minūtēm, un kopējais ekspozīcijas apskates ilgums būs 20 minūtes. Katrā no telpām paredzēta vieta līdz astoņiem cilvēkiem, kas nozīmē, ka vienlaicīgi visā ekspozīcijas zālē varēs atrasties 32 cilvēki. Šāda laika atskaite ļaus precīzi organizēt apmeklētāju plūsmu.

Latvijas paviljona ekspozīcija tiks izvietota pirmajā stāvā, bet tās pašas ēkas trešajā stāvā atradīsies Biznesa telpas. Galveno telpu trešajā stāvā paredzēts saglabāt atvērtu, lai tā būtu pielāgojama dažādām aktivitātēm. Gar divām Biznesa telpas sānu sienām tiks izvietoti vertikāli kūdras stendi, kuros integrēti ekrāni uzņēmumu produktu prezentācijas materiāliem. Savukārt pie gala sienas paredzēts lielais ekrāns prezentācijām konferenču laikā. Tiks iekārtotas arī biznesa pārrunu telpas un atsevišķas palīgtelpas. Kā uzņēmēju tikšanās vieta tiks izmantota arī atvērtā terase.

LIAA līdz šim ir aizvadījis jau piecus tiešsaistes seminārus uzņēmējiem, aicinot piedalīties izstādē. Savu dalību izstādē EXPO 2020 šobrīd apstiprinājuši jau 35 dažādu nozaru uzņēmumi. Semināri tika veltīti Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarei, farmācijai, būvniecībai, pārtikas industrijai un jaunuzņēmumiem. Kopumā šajos tiešsaistes semināros piedalījās vairāk nekā 260 dalībnieki. Visu semināru ieraksti pieejami LIAA YouTube kontā https://www.youtube.com/c/LIAALatvia/videos

Aicinām uzņēmējus un interesentus apmeklēt EXPO 2020 mājas lapu: www.expo2020.lv un pieteikties aktivitātēm Latvijas paviljonā un ārpus tā. Uzņēmējiem tiek piedāvāta iespēja rezervēt Latvijas paviljona telpas un izstādīt savu produkciju. Līdzfinansējumu iespējams saņemt arī dalībai LIAA organizētajās EXPO 2020 tirdzniecības misijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43871713sec.