TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatā apstiprina Lailu Odiņu

Atbilstoši normatīvajiem aktiem gada laikā ir organizēts un sekmīgi noslēdzies konkurss uz VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” valdes priekšsēdētāja amatu, un uzņēmuma padome, balstoties uz konkursa Nominācijas komisijas vērtējumu, 2021. gada 15.aprīlī šajā amatā apstiprināja līdzšinējo uzņēmuma vadītāju Lailu Odiņu.

Atbilstoši konkursa nolikumam lidostas valdes priekšsēdētāja amata pretendentu novērtēšana notika trīs kārtās.

Pirmajā kārtā Nominācijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no lidostas padomes, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un VAS “Latvijas gaisa satiksme”, izvērtēja 11 pretendentu pieteikumus saskaņā ar konkursā noteiktajiem kritērijiem. Uz otro kārtu tika uzaicināti pieci pretendenti ar atbilstību obligātajām minimālajām prasībām un lielāko pirmajā kārtā iegūto punktu skaitu.

Konkursa otrajā kārtā notika daļēji strukturētās intervijas pretendentu analītisko, biznesa un stratēģiskās domāšanas un komandas vadītprasmes spēju novērtēšana, kā arī zināšanu un izpratnes novērtēšana par korporatīvās pārvaldības principiem, valsts kapitālsabiedrību darbību un finanšu vadību.

Konkursa trešajā kārtā diviem visatbilstošākajiem pretendentiem ar pirmajā un otrajā kārtā iegūto lielāko punktu skaitu personāla atlases konsultāciju uzņēmums SIA “Eiro Personāls” organizēja personības testus un veica pretendentu kompetenču novērtēšanu. Pretendenti arī Nominācijas komisijai prezentēja savu redzējumu par lidostas „Rīga” attīstības virzieniem tuvākajos trīs gados. Tāpat tika novērtētas pretendentu zināšanas un izpratne par lidlauka drošuma standartiem un galvenajām riska vadības sistēmām lidlaukā.

Jau ziņots, ka, lai nodrošinātu lidostas "Rīga" vadības nepārtrauktību krīzes apstākļos, 2020.gada pavasarī uzņēmuma padome, izmantojot regulējumā noteiktās tiesības, valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēja toreizējo padomes locekli L.Odiņu. Viņas pilnvaras ilga vienu gadu, kura laikā tika organizēts un pabeigts konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38526011sec.