TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Atskats uz Latgales tūrisma statistiku 2021. gadā

Latgales Tūrisma asociācija ik gadu tūrisma sezonas noslēgumā apkopo statistiku. Divu gadu pandēmijas ierobežojumi tūrisma nozarei ir bijis pielāgošanās, pārmaiņu un daudziem arī smagu lēmumu gads.

Var teikt, ka 2021. gada statistika savā ziņā ir pārspīlējums (apkopojums laika periodā no 01.01-31.10.2021), jo realitātē tūrisma nozares uzņēmējiem, sakarā ar ierobežojumiem, bija iespēja strādāt tikai apmēram sešus pilnus mēnešus. Jāteic, ka tieši tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad tūrisma nozari daļēji glāba iekšzemes tūristu aktivitāte un vēlme ceļot. Balstoties uz kopējo statistiku (Tūrisma informācijas centru un naktsmītņu) Latgalē viesojās apmēram 819 tūkstoši ceļotāju, kas ir par 17% mazāk, nekā 2020. gadā.

Ierobežotā vai pilnīgi pārtrauktā tūrisma plūsma atstājusi ilglaicīgas sekas uz tūrisma nozari. Pēc Tūrisma informācijas centru datiem, Latgali 2021. gadā apmeklēja tikai ap 4500 ārzemju viesu, kas ir izteikts samazinājums (pat par 57% mazāk, nekā 2020. gadā). Tāpat kā 2020. gadā, arī šogad ārvalstu viesu trūkumu vissmagāk izjuta lielās viesnīcas, smagi tika ietekmēts arī kultūras tūrisms un lielākā daļa no visiem masu pasākumiem.

Šogad Latgalē vairums ārzemju viesu nāca no Igaunijas, Lietuvas, Nīderlandes, Ukrainas, Norvēģijas, un ASV, bet kopumā no 40 dažādām valstīm.

Objektu apmeklējumu tendences liecina, ka 2021. gadā ceļotāji vairāk, nekā citugad apmeklējuši amatniekus, mājražotājus un dažādas darbnīcas, kā arī dabas objektus. Priecē, ka tūristu mītnēs kopējais ceļotāju skaita kritums ir salīdzinoši zems, proti tikai par 6% mazāk (~158 tūkst. ceļotāju).

Sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamentu jau kopš 2020. gadā ir uzsākta aktīva reģionu tūrisma piedāvājuma popularizēšana. Arī 2022. gadā gan Latgales Tūrisma asociācija, gan LIAA Tūrisma departaments plāno īstenot vairākas mārketinga kampaņas, kas balstītas tieši uz vietējā tūrisma piedāvājuma aktualizēšanu un tā ilgtspējīgu attīstību.

2022. gadā Latgalē ceļotājus sagaida vairāk nekā 900 dažādi tūrisma objekti, Latgale ir drošs tūrisma un atpūtas galamērķis ar daudzveidīgu un aizraujošu piedāvājumu ikkatram ceļotājam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42482591sec.