TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Paplašināts atbalsts starptautisku konferenču, kongresu un semināru organizēšanai Latvijā

Starptautiskās konkurētspējas veicināšanas atbalsta programmas ietvaros paplašinātas atbalsta iespējas starptautisku konferenču, kongresu un semināru organizēšanai Latvijā. Komersanti, biedrības un nodibinājumi, kas reģistrēti Latvijā vismaz divus gadus pirms pasākuma norises var saņemt atbalstu līdz pat 60% no attiecināmajām izmaksām. Atbalsta iespējas jau izmantojuši vairāki uzņēmumi, organizējot sporta, tehnoloģiju un citu nozaru pasākumus un konferences.

Maksimāli pieļaujamā atbalsta summa vienam pasākumam var sasniegt pat 12 000 eiro. Konferenču, kongresu un semināru organizēšana tiek atbalstīta, ja dalībnieku skaits konferencē, kongresā un seminārā, kas notiek Rīgā, ir ne mazāk kā 50 dalībnieki vai ja dalībnieku skaits konferencē, kongresā un seminārā, kas notiek Latvijas reģionos, ir ne mazāk kā 25 dalībnieki. Līdz šim atbalstu par kopējo summu vairāk nekā 25 500 eiro apmērā saņēmušas jau sešas konferences, piemēram, “EENA Conference 2021”, Baltijas biznesa tehnoloģiju izstādes un konferences „RIGA COMM 2021” Digitālā mārketinga skatuve u.c. Vēl virkne pieteikumu ir izskatīšanā. Arī starptautisko pasākumu jomā atbalsts sniegts jau četriem uzņēmumiem par kopējo summu 95 220,00 eiro. To vidū Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā un Rimi Rīgas maratons.

“Piemērojoties apstākļiem un situācijai, veikti uzlabojumi programmā, lai tūrisma nozares uzņēmumiem būtu iespēja ne tikai saglabāt, bet arī attīstīt starptautisko konkurētspēju. Pieteikšanās process atbalsta saņemšanai starptautisku konferenču, kongresu un semināru organizēšanai Latvijā ir vienkāršs, tāpēc ceram, ka izmaiņas motivēs LIAA projektos piedalīties arī uzņēmumus, kas līdz šim nav izmantojuši šādu iespēju,” norāda LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Uz atbalstu 50% apmērā no kopējām attiecināmajām izmaksām var pretendēt, ja pasākuma ilgums ir līdz 2 dienām, tas ir vietēja mēroga (dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un/vai Igaunijas), kā arī ir iesaistīti 1 – 2 pakalpojumu sniedzēji, kas reģistrēti Latvijā. Savukārt, uz atbalstu 60% var pretendēt, ja pasākuma ilgums ir vairāk par 2 dienām, tas ir starptautiska mēroga un iesaistīti 3 pakalpojumi sniedzēji, kas reģistrēti Latvijā. Abos gadījumos pasākuma mārketinga materiālos jāiekļauj aktuālais Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) logo un norāde uz latvia.travel tīmekļvietni.

Attiecināmajās izmaksās iekļautas ēdināšanas pakalpojumu izmaksas, transporta pakalpojumu izmaksas Latvijā konferenču, kongresu un semināru dalībnieku kopīgai pārvadāšanai starp pasākuma norises vietām, telpu nomas un tehniskā aprīkojuma pakalpojuma izmaksas, piesaistīto lektoru pakalpojuma izmaksas, kā arī tūrisma objektu apmeklējuma izmaksas un gida izmaksas. Papildus informācija pieejama šeit.

Papildus, paplašinātas atbalsta iespējas un samazināts administratīvais slogs arī atbalstam tūrisma mārketinga aktivitātēm ārvalstu tūristu piesaistei, kā arī starptautisko kultūras, sporta pasākumu vai izstāžu organizēšanai Latvijā (ja ārvalstu dalībnieku skaits pasākumā ir ne mazāk kā 500 un pasākuma ilgums ir vismaz divas dienas). To paredz šī gada aprīlī apstiprinātie grozījumi. Plašāka informācija pieejama šeit.

Tāpat kā līdz šim LIAA turpina pieņemt maksājuma pieprasījumus par atbalsta sniegšanu starptautisko konferenču, kongresu un semināru organizēšanai Latvijā (t.sk. hibrīdpasākuma formā), ievērojot trīs mēnešu maksājuma pieprasījumu iesniegšanas termiņu pēc notikušas atbalstāmās darbības.

Kopumā atbalsta iespējas tūrisma uzņēmumiem pieejamas trīs blokos:

    1. atbalsts individuālajām mārketinga aktivitātēm;

    2. atbalsts lielajiem starptautiskajiem kultūras un sporta pasākumiem, starptautiskām izstādēm;

    3. atbalsts starptautisku konferenču, kongresu un semināru organizēšanai Latvijā.

Saistībā ar Krievijas Federācijas izraisīto militāro konfliktu Ukrainā, LIAA nesniegs atbalstu uzņēmumu pieteiktajām tirgus pārorientācijas aktivitātēm, kas vērstas uz darījumiem Krievijā un Baltkrievijā, lai nodrošinātu lietderīgu un ekonomiski pamatotu Eiropas struktūrfondu finanšu līdzekļu izlietojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80080104sec.