TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«airBaltic» padome pagarina vienošanos ar valdi

Latvijas lidsabiedrības airBaltic padome, kuru deleģē gan valsts, gan privātie investori, ir nolēmusi pagarināt līgumus ar pašreizējiem airBaltic valdes locekļiem uz nākamo pilnvaru periodu. Tādējādi tas tagad ir saskaņots ar uzņēmuma biznesa plāna Above 2026 izpildes termiņu. Valdi veido trīs locekļi – Martins Gauss (izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs), Pauls Cālītis (operatīvās vadības direktors) un Vitolds Jakovļevs (finanšu direktors).

airBaltic padome norāda: “Valdes vadībā airBaltic ir piedzīvojusi un pārvarējusi vairākus ārkārtējus, ārējus un globālus izaicinājumus. Valde ir demonstrējusi augstāko profesionalitātes un lojalitātes līmeni, tāpēc mēs esam pārliecināti, ka viņu vadībā airBaltic turpinās savu ilgtspējīgās izaugsmes ceļu, tai skaitā realizējot akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atmaksājot valstij sniegto finanšu palīdzību un stiprinot uzņēmuma finansiālo stāvokli.”

Martins Gauss kā airBaltic izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs uzņēmumā strādā kopš 2011. gada novembra. Ar savlaicīgi pieņemtu lēmumu pasūtīt līdz pat 80 Airbus A220-300 lidmašīnām viņš ir izveidojis pamatu lidsabiedrības starptautiskajiem panākumiem. Martins Gauss ir pieredzējis izpilddirektors, kurš aviācijas nozarē dažādās valstīs strādā jau 30 gadus.

Pauls Cālītis airBaltic pievienojās 1995. gadā kā pilots, vēlāk pārņemot arī lidojumu vadības vecākā viceprezidenta pienākumus un 2020. gadā tiekot iecelts par operatīvās vadības direktoru un valdes locekli. Viņš ir atbildīgs par lidojumu vadību, tehniskajām un loģistikas nodaļām, lidostas pakalpojumu vadību, klientu atbalstu, kā arī lidsabiedrības drošību un kvalitāti.

Vitolds Jakovļevs airBaltic pievienojās 2011. gadā un bija daļa no komandas, kas uzņēmumu no smagiem zaudējumiem aizveda līdz ilgtspējīgai izaugsmei. Kā finanšu direktors viņš ir atbildīgs par uzņēmuma informācijas tehnoloģiju, finanšu un kontroles, kā arī iepirkumu un administrācijas nodaļām. Pirms pievienošanās airBaltic viņš vairāk nekā desmit gadus darbojās aktīvu pārvaldības un investīciju banku sektoros Latvijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8030591sec.