TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Google bezmaksas apmācīs Latvijas uzņēmējus biznesa attīstībai digitālajā vidē

Lai gan digitālās tehnoloģijas ir kļuvušas par vienu no nozīmīgākajiem uzņēmējdarbības attīstības virzītājspēkiem, Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi (MVU) būtiski atpaliek no Eiropas vidējā līmeņa – digitālo tehnoloģiju ieviešanas jomā ierindojas vien 23. vietā no 27 ES valstīm1. Latvijas uzņēmumiem joprojām ir pieejami vairāki neizmantoti digitālie risinājumi, tāpēc Google sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) turpina apmācību programmu “Izaugsme ar Google”, kurā pērn piedalījušies vairāk kā 6000 biznesa pārstāvju un tostarp - latvieši ārvalstīs.

“Digitalizācija būtiski uzlabo uzņēmumu darbības efektivitāti un rada jaunas biznesa iespējas, kas ir īpaši svarīgi nenoteiktības apstākļos. Taču izpratnes un vajadzīgās informācijas trūkums, kā arī piesardzība un bailes no nezināmā ir tie izaicinājumi, ar kuriem saskaras MVU pārstāvji, domājot par digitālo risinājumu ieviešanu. Mūsu mērķis ir iedrošināt un atbalstīt uzņēmējus ceļā uz attīstību, tāpēc arī šogad mēs turpinām programmu “Izaugsme ar Google”. Sadarbībā ar vadošajiem Latvijas kiberdrošības, e-komercijas un digitālā mārketinga ekspertiem esam sagatavojuši apjomīgu apmācību ciklu, aicinot ikvienu izmantot šo iespēju, lai integrētu dažādus digitālos risinājumus savu uzņēmumu darbībā,” uzsver Vītauts Kubiļus (Vytautas Kubilius), Google direktors Baltijas valstīs.

Bezmaksas tiešsaistes apmācības norisināsies no 2. februāra, īpašu uzmanību pievēršot kiberdrošības, kā arī eksporta un starptautiskās izaugsmes jautājumiem. Šī gada jauninājums ir individuālās konsultācijas, kas būs pieejamas programmas dalībniekiem, lai palīdzētu iegūtās prasmes pielietot praksē.
Programma tiek īstenota ciešā sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un LIAA. Uzrunājot dalībniekus atklāšanas pasākumā, ekonomikas ministre Ilze Indriksone uzsvēra izglītotu cilvēkresursu nozīmi ekonomikas transformācijā. Viņa paskaidro:

    “Mūsdienās darba tirgus pieprasa mācīšanos visa mūža garumā. Tas ne tikai ļauj cilvēkam pārkvalificēties uz nozari ar lielāko iespēju potenciālu, bet arī veidot apmierinošu darba dzīvi un ilgāk saglabāt asu prātu un emocionālo labsajūtu. Un tikai gudra tauta var veikt tehnoloģisko modernizāciju, attīstīt pasaulē vajadzīgas inovācijas un veidot augstāku dzīves līmeni mums visiem.” Ministre izteica prieku par sadarbību ar Google gan cilvēkresursu attīstīšanas, gan ekonomiskās drošības stiprināšanas, gan Latvijas reģionu un diasporas iesaistes ziņā.

Savukārt LIAA direktors Kaspars Rožkalns norādīja, ka Google apmācības deva būtisku ieguldījumu uzņēmēju digitālo kompetenču attīstībā. “LIAA reģionālo biznesa inkubatoru dalībnieki, kuri iesaistījās apmācību procesā, norādījuši, ka arī turpmāk labprāt iesaistīsies šādā apmācību programmā. Jāuzsver, ka šogad arī valsts līmenī būs pieejamas vairākas atbalsta programmas uzņēmumu digitalizācijai, tostarp LIAA administrētā digitālo vaučeru programma, kurā uzņēmumiem būs iespēja piesaistīt līdz pat 100 tūkstošiem eiro,” tā K.Rožkalns.

Aizvadītajā gadā Google atbalstītās mācības uzsāka vairāk kā 6000 Latvijas iedzīvotāju, kas divreiz pārsniedz sākotnēji izvirzīto mērķi. Dalībnieki augstu vērtēja pasniegtās informācijas praktisko pusi un iespēju saņemt atgriezenisko saiti no jomas profesionāļiem.

“Šie kursi bija kā maza rokasgrāmata, pateicoties kurai man izdevās “salikt pa plauktiņiem” nākamos soļus sava zīmola attīstībai. Bez liekas un vispārīgas runāšanas par tēmām – skaidri tika parādīti piemēri un minumums, ko sākumā ir nepieciešams izdarīt. Turklāt iespēja saņemt atgriezenisko saiti no jomas profesionāļiem tieši savam biznesam ir neatsverams ieguvums ikvienam, kas vēlas attīstīties vai tikko uzsācis savu biznesu,” teica Agrita Kreicberga, zīmola Fox The Maker radītāja un līdzīpašniece, un viena no “Izaugsme ar Google” dalībniecēm.

 Kam un kādas iespējas piedāvā “Izaugsme ar Google”?
Pasaules mēroga programma “Izaugsme ar Google” (Grow with Google) piedāvā īpaši Latvijas uzņēmumiem un iedzīvotājiem radītas apmācības, kas ļauj apgūt jaunas digitālās prasmes. Izglītojošās programmas ir aktuālas ne tikai esošajiem uzņēmumiem un to darbiniekiem, bet arī tiem, kuri ir sava biznesa ceļa sākumā vai vēlas veidot karjeru šajā jomā. Piedalīties aicināti visi interesenti.
Pastiprināta uzmanība šogad tiks pievērsta kiberdrošības jautājumiem, iepazīstinot dalībniekus ar izplatītākajiem drošības apdraudējumiem tiešsaistē un praktiskiem veidiem, kā sevi aizsargāt. Tāpat šogad lielāka uzmanība tiks pievērsta tam, lai palīdzētu Latvijas uzņēmumiem attīstīties starptautiskā mērogā. Iespēja pārdot savas preces un pakalpojumus pāri robežām varētu palīdzēt biznesam augt un veicināt Latvijas IKP pieaugumu, jo saskaņā ar DESI indeksa datiem 2022. gadā tikai 7 % Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu veica pārrobežu tirdzniecību, salīdzinot ar 12 % Lietuvā un 9 % Igaunijā.

Lai pieteiktos apmācībām, ir jāreģistrējas vietnē www.digijourney.com/izaugsme-ar-google/, norādot vēlamo kursu tēmu un datumu. Pirmie apmācības kursi sāksies jau š.g. 2. februārī un norisināsies tiešsaistē pieredzējušu pasniedzēju vadībā. Apmācības notiks latviešu valodā un atsevišķi kursi arī krievu valodā. Nodarbības būs interaktīvas, ļaujot dalībniekiem piedalīties apspriešanā un uzdot sev interesējošus jautājumus.

Plašāka informācija par “Izaugsme ar Google” ir atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19293213sec.