TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Aicina uz Jura Rubeņa vieslekciju "Sievietes un vīrieša iniciācija. Tradīcija un mūsdienas."

Ceturtdien, 22. septembrī plkst. 18.00 Biznesa augstskolas Turība Konferenču zālē notiks publiskā vieslekcija “Sievietes un vīrieša iniciācija. Tradīcija un mūsdienas.”, ko vadīs mācītājs Juris Rubenis.

Dr.theol. Juris Rubenis ir LELB mācītājs, diplomēts kontemplācijas/meditācijas skolotājs, garīdznieks un rakstnieks. Vairāk nekā 10 gadus bijis Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Konsistorijas loceklis. Viņš ir teoloģijas zinātņu doktors (Latvijas Universitāte, 1992), Latvijas Zinātnes padomes eksperts teoloģijā (kopš 1997. gada), Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis (kopš 2002. gada). Padomju okupācijas gados aktīvi iesaistījies disidentu kustībā. Viens no Latvijas Tautas frontes dibinātājiem un tās pirmās valdes locekļiem. 20 grāmatu un vairāk nekā 500 publikāciju autors un līdzautors latviešu, lietuviešu, igauņu, krievu, somu, zviedru, vācu, angļu un itāļu valodā. 2004. gadā pēc Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas TV1 un laikraksta “Latvijas Avīze” rīkotās sabiedriskās aptaujas rezultātiem, ietverts 100 Latvijas visu laiku ievērojamāko personību sarakstā.

Vieslekcijas laikā tiks runāts par to, kā lielās, garīgās tradīcijas vienmēr ir nodarbojušās ar cilvēka iniciāciju jeb sagatavošanu dzīvei. Senatnē cilvēki tika iniciēti īpašās norisēs un rituālos, taču arī mūsdienās iniciācijas tēma joprojām ir aktuāla, kad uzdodam jautājumu par nepieciešamās pieredzes iegūšanu, lai kļūtu par autentisku vīrieti vai sievieti. Iniciācija vīrieša vai sievietes identitātē nenozīmē kādas reliģijas vai kultūras definētu dzimuma lomu iemācīšanos, bet sava īpašā aicinājuma atklāšanu atbilstoši savam laikmetam un iespējām. Tas ir mudinājums nonākt pie savas esības dzīlēm, lai atskārstu - ko tieši man nozīmē būt vīrietim vai sievietei. Veids, kā sieviete un vīrietis iegūst iniciāciju, atšķiras. Mēs apstāsimies pie šīm atšķirībām, jautājot, ko mums var mācīt senās iniciācijas tradīcijas un kādus jaunus izaicinājumus mēs satiekam mūsdienās.

Vieslekcija ir bez maksas.Aicināts ikviens interesents, aizpildot pieteikuma anketu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49955511sec.