TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Vaiva Ribaka: Padomi, lai Helovīna ballīte izdotos!

Pasākumu plānošana un organizēšana ir šobrīd pasaulē straujāk augošā nozare, to apzinās arī jaunieši, kuri izvēlējušies apgūt šīs prasmes profesionālā līmenī. Topošie profesionāļi rīko dažādus pasākumus – konferences, koncertus, ballītes u.c., tāpēc arī šoreiz, tuvojoties Helovīna svētkiem, studente Vaiva Ribaka, kura jau trešo gadu apgūst pasākumu vadību Biznesa augstskolā Turība, dalās padomos, kā sarīkot neaizmirstamu Helovīna ballīti.
Svētku nevar būt par daudz
Latvijā joprojām nav viennozīmīga attieksme pret Helovīna svētkiem – daļa sabiedrības uzskata, ka Latvijā nav jāsvin svētki, kas aizgūti no citām kultūrām, jo arī mums pašiem ir gana daudz interesantu svētku, taču cita sabiedrības daļa, īpaši jaunieši, ar prieku svin šos svētkus, jo, kā jau zināms, svētku nekad nevar būt par daudz, turklāt, Helovīna svētki nav iedomājami bez ballītes, neparastām maskām un saldumiem.
No ballītes norises vietas līdz pat mazākajiem sīkumiem
Pirms plānot ballītes detaļas, ir jāsaprot kopējā pasākuma ideja vai koncepts. Ir jāizlemj, vai ballītei būs noteikta tematika, vai kopējais koncepts būs paši svētki, un tāpēc sīkāka iedalīšana kādā tēmā nav nepieciešama. Ja tiek izvēlēta konkrēta tematika, iesaku pie tās turēties no paša sākuma līdz pat beigām, ievērojot to arī sīkākajās detaļās – ēdienā, galda noformējumā, ielūgumos u.tml. Tas ir viens no pārdomāta pasākuma priekšnoteikumiem.
Pamestā mājā ar aizaugušu dārzu
Tikpat būtiski ir izlemt, vai ballīte tiks rīkota desmit tuvākajiem draugiem vai plašam paziņu lokam, kas apvieno pat 100 un vairāk cilvēkus. Tieši aptuvenais viesu skaits palīdzēs ar ballītes vietas izvēli, un, protams, arī budžeta iespējas. Tā kā svētki tiek svinēti oktobra beigās, svinības pie dabas nebūs labākais risinājums. Praktiski un ekonomiski, protams, ir svinēt mājās, taču, ja viesu saraksts ir garāks par desmit vai divdesmit cilvēkiem, arī mājas nebūs piemērotākais variants. Kafejnīcas vai bāri, kā svinību vieta, var nenest kāroto oriģinalitāti, jo lielākās Rīgas izklaides vietas ik gadu rīko savas Helovīna ballītes. Ja ballītes (balles) budžets atļauj, par svinību vietu var izvēlēties kādu no Latvijas muižām, turklāt, tieši Helovīnu ballītei vispiemērotākās būs nevis atjaunotās un labiekārtotās muižas, bet kāda no pamestajām ar pamatīgi aizaugušu dārzu, protams, par to vienojoties ar īpašnieku vai pārvaldnieku. Izvēloties šādu vietu, pastāv iespēja, ka arī telpu nomas maksa nebūs pārāk augsta. Pamestas muižas vietā var izvēlēties arī neapdzīvotu privātmāju, kas viennozīmīgi palīdzēs radīt atbilstošo noskaņu.
Nevienas svinības nav iedomājamas bez labas mūzikas, arī Helovīna ballīte ne. Jāsaka gan, ka Helovīna ballītei vairāk būs piemērots DJ, kurš var piedāvāt ļoti plašu mūzikas žanru gammu, nevis dzīvā mūzika.
Bez ķirbjiem neiztikt
Runājot par ballītes vizuālo noformējumu un dekorācijām, jāsaka, ka Helovīnos, protams, neiztikt bez ķirbjiem, zirnekļiem, zirnekļu tīkliem u.tml. lietām. Piepildīt telpu ar zirnekļu tīkliem var, izmantojot atkritumu maisus, vai diegus un līmi. Ideālā gadījumā telpā ar gaismām var radīt krēslu un aptumšotu noskaņu, savukārt, izmantojot dūmu mašīnu, ballīte jau sāks līdzināties Holivudas cienīgai filmai. Ja pašam ballītes rīkotājam negribas vienam izgrebt visus ķirbjus, to droši var atlikt uz pašu ballītes laiku un sarīkot konkursu par skaistāko, vai tieši pretēji – biedējošāko – ķirbi, vienlaicīgi apvienojot atrakcijas ar telpas dekorēšanu. Mūsdienu tehnoloģijas sniedz plašas iespējas, ja ir pieejams projektors, telpā var „iedzīvināt” pat spokus un citus šausmu tēlus.
Kā jau minēju, viens no konkursiem, kas ideāli iederēsies Helovīna ballītē, ir ķirbju grebšanas sacensības, tāpat var sacensties spoku stāstu stāstīšanā, rīkot stafetes ar raganu slotām u.tml. Ja kādam no ballītes viesiem ir gadījies aizmirst, ka jāierodas maskā, arī to var pārvērst par atrakciju, sarīkojot konkursu tērpa izveidē, tikai šādiem gadījumiem iepriekš jāsagatavo dažādi materiāli – papīrs, avīzes, audumi, līmlenta u.tml.
Kartupeļi un karbonāde īstā Helovīna ballītē neiederēsies!
Vienota ballītes tematika jāietur arī klājot galdu – Helovīns ir tā reize, kad droši var izvēlēties neparastas krāsas ēdienus un dzērienus. Pirmos dzērienus viesiem droši var pasniegt neparastos traukos, piemēram, mēģenēs. Ja pasākumā ir bārmenis, pirms tam ir vērts pakonsultēties un viesiem piedāvāt, piemēram, koši zaļus kokteiļus. Arī uzkodas var noformēt kā zirnekļus, spokus vai skeletus – idejas iedvesmai noteikti var pasmelties no youtube.com video materiāliem. Skaidrs ir viens – kartupeļi un karbonāde īstā Helovīna ballītē neiederēsies!
Kļūsti par supervaroni, pokemonu vai politiķi!
Atgriežoties pie tā, vai pasākumu labāk rīkot noteiktā tematikā, vai arī viesiem ļaut brīvi izvēlēties maskas, jāsaka, ka katram no variantiem ir savi plusi – brīvi izvēlētas maskas pilnībā atklās viesu fantāziju, turklāt, viņi nejutīsies ierobežoti. Ballītes gaitā var izveidot žūriju un apbalvot labāko un neparastāko masku autorus. Var izvēlēties arī vienu noteiktu tematiku – šobrīd aktuālos pokemonus vai supervaroņus, tāpat var likt lietā populāros Snapchat tēlus – suņus ar izkārtām mēlēm, lāčus vai taureņus.
Helovīna ballītē nav obligāti jāpārtop par briesmoni vai tēlu no šausmu filmas – tas ir stereotips, kas radies no Holivudas filmām. ASV, kur šie svētki ir ļoti populāri, bērni bieži pārģērbjas arī par slaveniem aktieriem, multiplikācijas filmu varoņiem un pat politiķiem, tāpēc iesaku neierobežot savu fantāziju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69344401sec.